Ukrayna, Oyunun Sonu Nedir? Bütün Bir Ülkenin Özelleştirilmesi Ukrayna, Oyunun Sonu Nedir? Bütün Bir Ülkenin Özelleştirilmesi
Azerbaycan ve Türkiye Hava Kuvvetleri'nin ortak düzenlediği 'TurAz Kartalı 2015' tatbikatı çerçevesinde Türk askeri hava araçlarının bir bölümünün daha Azerbaycan'a geldiği bildirildi.

Konuya ilişkin Azerbaycan Savunma Bakanlığı'ndan yapılan açıklamaya göre iki ülkenin askeri işbirliği anlaşması kapsamında düzenlenen 'TurAz Kartalı 2015' tatbikatına katılmak için Türkiye Hava Kuvvetleri'ne ait araçların gruplar şeklinde Azerbaycan'a geldiği belirtildi. Bakanlık, 22 Ağustos'ta başlayan ortak askeri tatbikata katılmak için Türkiye'den askeri hava araçlarının gelişinin devam edeceğini vurguladı.

Azerbaycan'ın ev sahipliğinde iki ülkenin yıllık askeri işbirliği anlaşması kapsamında düzenlenen ve 'TurAz Kartalı 2015' isimli hava tatbikatına 30'dan fazla askeri hava aracı katılıyor. Tatbikatta özellikle Mig-29, F-16, Su-25 savaş, F-4E bombardıman uçakları, C-130 Hercules nakliye uçakları, Mi-35, Mi-17 ve Skorski UH-60 savaş helikopterleri yer alıyor.

Tatbikat, 18 Eylül'e kadar devam edecek.

Editör: TE Bilisim