Dünya nüfusu hakkında istatistiki veriler tespit ve tavsiyeler! Dünya nüfusu hakkında istatistiki veriler tespit ve tavsiyeler!
Endonezya'da faaliyet gösteren Türk Endonezya İşadamları Derneği (TEİD) tarafından her iki ülkenin ticari potansiyelinin daha iyi anlaşılması için bir panel düzenlendi. Panele katılan işadamları, Endonezya ve Türkiye'nin küresel ekonomik krizden etkilenmeyen ve yükselişini devam ettiren iki yıldız ülke olduğunu söyledi.

TUSKON'a bağlı olarak faaliyet gösteren TEİD tarafından başkent Cakarta'daki Sultan Hotel'de önceki gün organize edilen panele, Endonezya'nın önden gelen işadamları ile bu ülkede yatırımları bulunan Türk işadamları katıldı. Panelde Endonezya Ticaret Odası'nın Türkiye masası Başkanı ve aynı zamanda TEİD Başkanı Eyup Şerifuddin, TEİD Genel Sekreteri İsmail Çakmak, Türkiye'nin Cakarta Büyükelçiliği Ticaret Ateşesi Vekili Ümit Kaya, Endonezya'nın önde gelen işadamlarından Rudy J. Pesik ile genç yatırımcılardan Gunawan Satyabudhi birer konuşma yaptı.

İşadamı Rudy J. Pesik konuşmasında, "Dünyanın birçok yerini gezdim, ama Türkiye çok farklı güzel. Bana garip gelense boğazın kenarında, tarihi camileri gezerken kendimi hiç yabancı birisi olarak görmedim. Türk insanı çok sıcak ve onlarla aynı kültüre sahibiz." dedi. Dünyanın farklı yerlerinde bine yakın kafe zinciri olan Pesik, "Yakında Türkiye pazarında şubelerimiz açılacak." diye konuştu.

TEİD Başkanı Şerifuddin ise konuşmasında, iki ülke arasındaki ticaret hacminin 2 milyar dolar olduğunu belirterek, "Cumhurbaşkanı Abdullah Gül bize bu ticaret hacminin 8 milyar dolara çıkarmalısı hedefini verdi. İnanıyorum ki, önümüzdeki bu 3 yıl içinde bu hedefe ulaşacağız." ifadelerini kullandı.

TEİD Genel Sekreteri İsmail Çakmak ise yaptığı konuşmada, her iki ülkenin ticari potansiyelini ve yatırım alanlarını anlattı. Çakmak, Endonezya ve Türkiye'yi bölge bölge çok iyi bildiklerini, yatırım amacı ile gelecek işadamları ile bilgi paylaşımına hazır olduklarını ve ellerinden gelen her şeyi büyük bir memnuniyet ile yerine getireceklerini söyledi.

Endonezya'ya yeni gelen Ticaret Ateşesi Vekili Ümit Kaya ise yaptığı sunumda, Türkiye hakkında merak edilen soruları cevapladı.

Panelin sonunda katılımcılara teşekkür plaketi verildi. THY Endonezya Genel Müdürü Ercan Uzman, işadamı Rudy J. Pesik'e Türk halısı hediye etti.

Editör: TE Bilisim