Gözaltında tutulan iş adamı serbest bırakıldıktan sonra yaşadıklarını DHA'ya anlattı.

Katar'da 7-9 Kasım tarihlerinde düzenlenen ve Aksular Gıda şirketinin katılımcı olduğu Food Hospitality Qatar 2017 Fuarına gitmekte olan şirketin genel müdürü Çağlar Aksu, Katar'ın narkotik polisi tarafından dün tutuklandığını söyledi.

Lavaş ekmeği (Mexican tortilla) ve çeşitleri, kurabiye, mantı, kemalpaşa, şekerpare, güllaç, hazır toz çorba çeşitleri, baklavalık ve böreklik yufka, kadayıf, künefe, chapati ekmeği gibi ürünlerini fuarda sergileyecek olan şirket yöneticisinin ülkeye girişinde sorun çıkartılan ürün tam tahıllı Mexican tortilla/tam tahıllı lavaş ekmeği.

Fuar için gönderilen 50-60 çeşit üründen bir tanesi olan tam tahıllı ekmek ürünün içinde haşhaş bulunması sebebiyle tutuklanan Aksu, gözaltı şartlarının çok kötü olduğunu söyledi ve ekledi:

"Tüm gün boyunca farelerin olduğu, yatakların idrar ve dışkı koktuğu, iğrenç bir hücrede, insanlığa ve kardeşliğe yakışmayan şartlarda gözaltında tutuldum. Fiziksel ve psikolojik şiddet uyguladılar, konsoloslukla görüşmeme izin vermediler, avukat tutmama izin vermediler. Çevremden herhangi birine bilgi vermeme izin vermeden kolumdan tutup zorla Arapça yazılı belgelerin altına parmak bastırmak suretiyle imza attırdılar. Bunu yapanlar uyuşturucu ve kaçakçılıktan sorumlu emniyet biriminin 8 Kasım 2017 tarihinde 07:00-17:00 saatleri arasında görevli tüm polis memurlarıdır."

Türk iş adamı serbest bırakıldıktan sonra "Bu yaşadığım olayla birlikte görünen o ki; Katar basında yansıtıldığı gibi Türklere karşı dost değil; kardeş hiç değildir" sözleriyle sitemde bulundu.

Dünya nüfusu hakkında istatistiki veriler tespit ve tavsiyeler! Dünya nüfusu hakkında istatistiki veriler tespit ve tavsiyeler!

(Kaynak: Habertürk)




Editör: TE Bilisim