Afganistan Dernekleri Başkanı aday oldu… Mültecilere ‘birleşin’ çağrısı yaptı Afganistan Dernekleri Başkanı aday oldu… Mültecilere ‘birleşin’ çağrısı yaptı
Rusya’ya bağlı Karelya Cumhuriyeti eski Çalışma Bakan Birinci Yardımcısı Givi Karapetov, Türk işçilerden ikamet ve çalışma izni için 375 bin ruble (5700 dolar) rüşvet aldığı gerekçesiyle 7,5 yıl hapis cezasına çarptırıldı.

Hakimin karşısına çıkan Karapetov rüşvet iddialarını yalanladı. Mahkeme, Türk inşaat işçilerinden barınma ve yabancı işçi kotası için rüşvet aldığı gerekçesiyle eski üst düzey memuru suçlu buldu. Mahkeme, Karapetov’a 7,5 yıl hapis cezası verdi. Ayrıca Türk işçilerin çalıştıkları firmalara ise 25 milyon ruble (384 bin dolar) para cezası kesti.

Geçen yıl Eylül ayında Givi Karapetov, makam odasında bölgede faaliyet gösteren bir inşaat firması yetkilisinden 50 bin ruble rüşvet alırken gözaltına alınmıştı. İddialara göre Karapetov rüşvet karşılığında 90 Türk inşaat işçisinin bir kamu yatakhanesinde kalmalarını sağlayacaktı.

Editör: TE Bilisim