Ukrayna, Oyunun Sonu Nedir? Bütün Bir Ülkenin Özelleştirilmesi Ukrayna, Oyunun Sonu Nedir? Bütün Bir Ülkenin Özelleştirilmesi
Azerbaycan'ın başkenti Bakü'de, Türk Dili Konuşan Ülkeler İşbirliği Konseyi'nin (Türk Konseyi) diasporadan sorumlu kurumlarının birinci toplantısı yapıldı.

Azerbaycan, Kazakistan, Türkiye ve Kırgızistan'dan temsilcilerin katıldığı toplantıda, kurumlar arası koordinasyon ve işbirliği gibi konular üzerinde duruldu. Toplantıda ülkelerin diaspora temsilcileri, ülkelerindeki faaliyetleri hakkında bilgi verdi. Konseyin gelecekteki faaliyet stratejisinin de belirlendiği toplantıda konuşan Yurtdışı Türkler ve Akraba Toplulukları Başkan Yardımcısı Gürsel Sönmez, yapılabilecek işbirliğinin getirilerine dikkat çekerek, ''Orta Asya'dan Balkanların en uç noktasına kadar çok geniş bir coğrafyada belki de diaspora kavramının bile karşılayamayacağı zengin bir tablonun ortada olduğunu görüyoruz.'' dedi.

Basına kapalı olarak gerçekleşen toplantının ardından açıklama yapan Türk Konseyi Genel Sekreteri Halil Akıncı, görüşmelerden beklenen sonuçlarla ilgili bilgi verdi. Akıncı öncelikle bir temas grubunun kurulacağını söyledi. Halil Akıncı ''Dünyanın her yerinde diasporamız var, bunların güçleri birleşecek''dedi. Akıncı üye ülkelerin diasporalarının koordinasyonunun yapılacağını belirterek, bu konuda ilk adımın atıldığını ifade etti. Kurumlar arasında belirli bir mekanizma kurulacağını da ifade eden Genel Sekreter, söz konusu mekanizma ile dünyada Türk devletleri aleyhine ne gibi faaliyetler varsa bunlarla mücadele edeceğini dile getirdi. Türk Konseyi diasporadan sorumlu kurumlarının birinci toplantısı sona erdi.

Editör: TE Bilisim