Asya’nın Orta Noktası: Tuva Asya’nın Orta Noktası: Tuva
Bulgaristan’ın başkenti Sofya’da okuyan Türk öğrenciler hamsi partisi düzenledi. Başkentteki Teknik Üniversite kampüsünde yapılan şenlik, Bulgaristan Türk Öğrenciler Derneği tarafından gerçekleştirildi. Parti için Türkiye’den özel olarak getirilen 75 kilogram hamsiyi, Karadenizli öğrenciler kısa zamanda temizleyerek ızgarada pişirdi. Hamsilerin bir kısmı doğrudan kor üzerinde kızartılırken, bir kısmı da folyoya sarılarak limonla pişirildi.

Artvinli Umut Yılmaz, hamsi pişirmenini püf noktasının güzelce temizlenerek hazırlanması olduğunu belirtti. İki yıldan beri Bulgaristan’da olduğunu belirten Umut, memleketinde uzakta da olsa tanıdıklarla hasret gidermekten memnuniyetini dile getirdi.

Trabzonlu Musa Yıldız’ın kemençesi eşliğinde horon tepen öğrenciler, Bulgar arkadaşlarını da partiye davet etti.

Öğrenci Derneği Başkanı Serdar Kızıldağ, iştirak edenlere teşekkürlerini sunarak, “Karadeniz’den getirttiğimiz hamsilerin tadına Bulgaristan’da hep birlikte bakmak bizim için çok büyük sevinç kaynağıdır.” diye konuştu. Trabzon’da hamsi yemenin tadının başka olduğunu vurgulayan Kızıldağ, Sofya’da hemşerileriyle bu şenliğe katılmanın önemli olduğunu aktardı.

Editör: TE Bilisim