Afganistan Dernekleri Başkanı aday oldu… Mültecilere ‘birleşin’ çağrısı yaptı Afganistan Dernekleri Başkanı aday oldu… Mültecilere ‘birleşin’ çağrısı yaptı
Uzakdoğu ülkesi Laos'taki Türk okulunda düzenlenen 'Matematik ve Bulmaca Olimpiyatı'nda Cumhurbaşkanı Choummaly Xayasone’nun iki torunu ve Milli Eğitim Bakan Yardımcısı Lytou Bouapao’nın kızı gözetmen oldu.

Güney Asya ülkesi Laos'un başkenti Vientiane'deki Doğu Yıldızı Okulları'nda bu sene yedincisi düzenlenen olimpiyata ilgi büyük oldu. Yüzlerce öğrenci olimpiyatlarda ter dökerken, sınavda görev alanlar ise dikkat çekti. Üç sene önce Türk okulunda eğitim almaya başlayan Cumhurbaşkanı'nın torunları bu yıl lise son sınıf öğrencisi oldu. Aralarında Cumhurbaşkanı Xayasone’nun iki torunu ile Eğitim Bakan Yardımcısı Bouapao’nın kızının da bulunduğu 21 lise son sınıf öğrencisi sınavlarda gözetmen olarak görev aldı.

Öğrenciler sınıflarda sınav heyecanı yaşarken, aileler de çocuklarını yalnız bırakmayarak Türk okuluna geldi. Okulun yemekhanesinde kendilerine ikram edilen Türk yemeklerini tadan aileler birbiriyle tanışma fırsatı da buldu.

Sınav başlamadan önce konuşma yapan Doğu Yıldızı Türk Okul Müdürü Abdil Karakoç gelen öğrencilere ve ailelerine teşekkür etti. Karakoç, sınav sonrasında başarılı olan öğrencilerin ücretsiz İngilizce kursu alabileceklerinin de müjdesini verdi.

ÜLKEDEKİ 120 OKUL, OLİMPİYATTA YARIŞTI

Türk okulunda düzenlenen olimpiyatlara her geçen yıl ilgi daha da artıyor. Geçen sene olimpiyatlara 800 kişi katılırken bu yıl yarışmada 980 seçkin öğrenci ter döktü. Ülke genelinden ise toplamda 120 okuldan olimpiyatlara katılım oldu.

Başkent Vientiane ve Pakse şehrinde faaliyet gösteren 3 Türk okulunda toplam 650 öğrenci eğitim görüyor. Türk okulları, anasınıfından lise sona kadar Laosça ve İngilizce olarak iki dilde eğitim veriyor. Ülkedeki devlet yetkilileri, çocuklarını Türk okullarında okutmak için adeta yarışıyor. Başta Cumhurbaşkanı Xayasone olmak üzere Kültür Bakanı Bosengkham Vongdara, Ticaret Bakanı Nam Viyaketh, Eğitim Bakan Yardımcısı Bouapao gibi isimler, çocukları ve torunlarının eğitimi için Türk okullarını seçiyor.

Editör: TE Bilisim