TÜRK Dünyası Noterler Birliği’nin kurulmasıyla ilgili bilgilendirme; TÜRK Dünyası Noterler Birliği’nin kurulmasıyla ilgili bilgilendirme;
Rusya’daki Milli Güvenlik Akademisi’nde çalışan Talat Çetin isimli Türkiye vatandaşı, 'hakkında yaptığı olumsuz haberlerden dolayı' Rus Novaya Gazeta gazetesinin aleyhine dava açtı.
Novaya Gazeta, daha önce yayınladığı haberde Çetin’in, kendisini Rusya istihbarat üst düzey çalışanı olarak tanıttığı ve bu çerçevede çıkar sağladığı iddia edilmişti. Cihan Haber Ajansı’na( Cihan) konuşan Çetin, halen Rusya Milli Güvenlik Akademisi’nde Tümgeneral rütbesi ile görev yaptığını ifade etti. Halen söz konusu akademide dış ekonomik ilişkilerden sorumlu Başkan Yardımcısı olarak görev yapan Çetin, isteyenlerin kurumun resmi internet sitesi www.uacadnb.ru’ya bakabileceğini dile getirdi. Çetin, görev yaptığı kurumdaki resmi görevinin dışında Türk vatandaşlarının haklarını korumak için de çalıştığını belirtti.

Novaya Gazeta’nın kendilerinden randevu talebinde bulunduğunu, ancak görüşmeye gelmediğini kaydeden Çetin, “Bu ‘iftiralarla’ ilgili olarak Mahalli Novaya Gazetaya karşı hukuk süreci başlatılmış olup yargının bu konuda gerekli kararı vereceğine inanıyorum. Öncelikle benim kendimi FSB başkanının yardımcı ya da özel temsilcisi olarak tanıtmam iddiası son derece akıl dışı bir iddiadır. Milli Güvenlik Akademisi gibi bir kurumda Tümgeneral rütbesiyle başkan yardımcısı olarak çalışan bir kişinin böyle bir iddiada bulunmayacağını herkes bilir. Özbekistan’da tutuklu Türk vatandaşlarından para aldığım ikinci iddia da yalan. Özbekistan’da tutuklanan şahıslarla hiç görüşmedim. Ancak ilgili kişilerin aileleri bir şekilde bana ulaştı. Kendileri ile görüşmeler yapıp bilgi aldım. Daha sonra bu bilgiler doğrultusunda Özbekistan’a bizzat bu iş için gittim. Tanıdığım bütün üst düzey resmi görevlilerden Türkiye vatandaşlarının tahliyesi ve Türkiye’ye dönmesi için ellerinden geleni yapmalarını rica ettim. Hatta bütün şahsi dostluk ilişkilerimi sonuna kadar kullandım. Rusya’ya döndükten sonra da yine dostluk ilişkilerimi kullanmaya ve Türkleri kurtarmaya çalışmaya devam ettim. Burada belirtmek gerekir ki bu vatandaşlara yöneltilen suçlamalar sadece vergi kaçırmaktan ibaret değildi. Son derece ağır suçlamalarla karşı karşıya kalmışlardı. Gerekirse bunu resmi belgelerle ispatlarız.” ifadesini kullandı.
“ Nihayetinde bu çabalarımızın sonunda devlet başkanı yabancılara bir özel af ilan ederek, ricaları yerine getirdi. Ve şahıslar evlerine döndü. Türk vatandaşlarına benzer durumlarda yardım ediyorum. Yardım ettiklerimden değil para almak elimden geldiğince destekte bulunduğum yüzlerce Türk vatandaşı ile görüşebilirsiniz. Burada manidar bir durum bulunmaktadır. Bu olayın başlaması ve bitmesi 2011 yılındadır. Aradan bu kadar süre geçtikten sonra bu iddiaların sanki yeni ve güncel bir olaymış gibi 24 ve 25 Aralık 2012 de ortaya atılması oldukça manidardır. Gerçekten iddia edildiği gibi ismi geçen Türk vatandaşlarının bizden bir şikayeti olsaydı bir iki yıldır neden şikayette bulunulmadılar. Bizi o zaman bulanlar şikayet etmek isteselerdi yine bulabilirlerdi. Ben bu konunun daha farklı boyutları olduğunu düşünüyorum.” şeklinde konuştu.

Çetin, “Ben Rusya’da yaşayıp çalışmaktayım. Hem Türkiye’ye hem de icap eden her yere seyahat etmeye devam etmekteyim. Haklarımızı hukuk yoluyla aramaya devam edeceğiz.” dedi.

Editör: TE Bilisim