İşgalci Çin, Doğu Türkistan’ın müdafii Prof. Karluk’un 90 yaşındaki annesini katletti İşgalci Çin, Doğu Türkistan’ın müdafii Prof. Karluk’un 90 yaşındaki annesini katletti
Romanya'nın başkenti Bükreş’te düzenlenen 11.Uluslararası Infomatrix 2013 Bilgisayar Olimpiyatları, düzenlenen ödül töreni ile sona erdi. Türkiye, en çok altın madalya kazanan ülkeler sıralamasında 4 altın madalya ile Meksika ve Romanya’nın ardından üçüncü oldu.

Dört günlük heyecanlı bekleyişten sonra Uluslararası Infomatrix bilişim Olimpiyatları ödülleri verildi. Türk öğrenciler; 4 altın, 8 gümüş,10 bronz ve 12 jüri özel ödülü olmak üzere toplamda 34 ödül kazandı.

Türkiye’ye 'mutlak' altın madalyaları; İzmir Özel Yamanlar Koleji Öğrencileri; Kamil Veli Toraman ve Mustafa Berk Yaldız ile Ankara Polis Koleji öğrencileri; Ali Rıza Nazlı ve Enes Burhan Kuran kazandırdı. Diğer altın madalyaları ise; Özel Cemal Şaşmaz lisesi öğrencileri; Afet Keskin ve Nihal Özgür ile ‘Yavuz’ isimli robotu ile Yasin Yargıcı elde etti.

Palatul Copiilor’da düzenlenen ödül töreni öncesinde bir koruşma yapan Romanya Toplumsal İlişkiler Bakanlığı Devlet Sekreteri Sorin Vicol, gerçekleştirilen Olimpiyatlardan övgü ve takdirle söz etti. Vicol, öğrencilere başarılarının devamını diledi.

Merkezi Bükreş’te bulunan Lumina Eğitim Kurumları tarafından beş kategoride düzenlenen Infomatrix yarışmalarında; Meksika, 9 altın madalya ile birinci, Romanya 8 altın madalya ile ikinciliği elde etti. Yarışma finallerine bu sene 45 ülkeden toplam 255 proje katılmıştı.

Editör: TE Bilisim