TÜRK Dünyası Noterler Birliği’nin kurulmasıyla ilgili bilgilendirme; TÜRK Dünyası Noterler Birliği’nin kurulmasıyla ilgili bilgilendirme;
Türkiye Öğrenci Konseyi, yurt dışında okuyan Türk asıllı öğrencilerin sorunlarını dinlemek ve çözüm üretmek için Hollanda'da okuyan öğrenciler ile bir araya geldi.

Türkiye'nin Rotterdam Başkonsolosu Togan Oral'ın ev sahipliğinde konsolosluk konferans salonunda gerçekleşen buluşmaya Hollanda genelindeki öğrenci dernekleri başkanları ve temsilcileri katıldı. Başkonsolos Oral, Hollanda'da üniversitelerde okuyan Türk kökenli öğrencilerin oluşturduğu öğrenci derneklerine ev sahipliği yapmaktan mutlu olduklarını dikle getirdi.

Türkiye Öğrenci Konseyi Başkanı Nihat Buğra Ağaoğlu, Balkanlar ve Makedonya'dan sonra açılımlarının ikinci ayağını Avrupa oluşturduğunu, Avrupa ülkelerinde ise Almanya'dan sonra en büyük üniversiteli öğrenci potansiyelinin Hollanda olduğunu söyledi. Ağaoğlu, Türkiye Öğrenci Konseyi olarak Hollanda'ya yaptıkları ziyaretlerinin çok önemli olduğunu, Hollanda'daki Türk kökenli üniversite öğrencileri ile buluştuklarını ve onların sorunlarını dinlediklerini ifade etti.

Türkiye Öğrenci Konseyi Başkanı, Hollanda'daki Türk öğrencilerin faaliyet gösterdiği sivil toplum kuruluşlarını tek çatı altında toplamak amacıyla Hollanda Türk Öğrenci Platformu'nu da kurduklarını dile getirdi.


Editör: TE Bilisim