Yunanın Türk kıyımının, İskeçe festivali ile kutlanması Yunanın Türk kıyımının, İskeçe festivali ile kutlanması
Türkiye ile Kırgızistan arasında askeri işbirliğin 13 yıldır sürüyor. Her sene yaklaşık bir milyon dolarlık askeri araç ve ekipman yardımında bulunan Türkiye bu sene de desteğini devam ettirdi.

Kırgızistan Savunma Bakanlığı’nın Milli Muhafız üssünde gerçekleştirilen teslim törenine Türkiye’nin Kırgızistan Askeri Ataşesi Yarbay Nebi Gazneli ve Kırgızistan Savunma Bakanı birinci Yardımcısı Albay Zamir Süyörkulov katıldı.

Gazneli ,Türkiye’nin Kırgızistan’a 13 yıl içinde 13 milyon dolarlık askeri yardımda bulunduğunu dile getirdi. Söz konusu işbirliğin Atatürk’ün sözü ve aynı zamanda Türkiye’nin dış politikasını oluşturan ‘Yurtta sulh, cihan’da sulh’ prensibi çerçevesinde gerçekleştiğini vurguladı. Nebi Gazneli “Türk Silahlı Kuvvetleri’nin, Kırgızistan Silahlı Kuvvetleri’nin çağın gereklerine uygun olarak yeniden yapılanması kapsamında seviyeli personel eğitiminde yardımcı olmaktan büyük memnuniyet duymaktadır. İyi eğitilmiş asker barış ve istikrarın en önemli unsurlarından biridir.” dedi.

Teslim edilen malzemelerin NATO standartlarında olduğunu belirten Gazneli, bazı ekipmanların Türk Silahlı Kuvvetlerine de yeni eklenmekte olduğunu kaydetti.

Konuşma sonrası malzeme tanıtımı yapıldı. Süyörkulov ile Gazneli konuklarla beraber gezdi.

Törenin ardından gazetecilere konuşan Süyörkulov söz konusu malzemelerin Kırgızistan Silahlı Kuvvetleri, İçişleri Bakanlığı ve Sınır Güvenlik Güçleri arasında paylaştırılacağını söyledi.

Yaklaşık 634 bin dolar değerindeki hibe kapsamında 1 adet Land Rover personel yük taşıma aracı, 3 adet Land Rover ambulans aracı, 1 adet mayın tespit sistemi ve ASELSAN’ın ürettiği telsiz ve optik cihazlar Kırgızistan'a teslim edildi.

Editör: TE Bilisim