Asya’nın Orta Noktası: Tuva Asya’nın Orta Noktası: Tuva
Türkiye’nin Mali Büyükelçisi Kemal Kaygısız, burada yaşayan Türklerle ilgili endişe edilecek bir durumun söz konusu olmadığını söyledi.

Büyükelçisi Kemal Kaygısız, başkent Bamako’yu ikiye ayıran Nijer Nehri kenarında yer alan elçilik binasında Cihan Haber Ajansı’na özel açıklamalarda bulundu.

Son gelişmeler üzerine Mali’nin zorlu bir süreçten geçtiğini dile getiren Büyükelçi Kaygısız, Fransa’nın başlattığı operasyonlar nedeniyle başkent Bamako ve ülkenin güneyindeki diğer şehirlerinde yaşayan Türkiye vatandaşları hakkında endişe verici bir durumun söz konusu olmadığını bildirdi.

Ülkenin kuzeyinde devam eden operasyonlara Afrika Barış Gücü Askeri’nin de katılacağını dile getiren Kaygısız, ülkedeki Fransa askeri gücü varlığının ise 3 bine yaklaştığını kaydetti.

ENDİŞE EDİLECEK BİR ŞEY YOK

“Türkiye vatandaşları açısında endişe verecek bir durum yok.” diyen Büyükelçi Kaygısız, “Şu anda başkent Bamako’da durum sakin. Bizim vatandaşlar açısında da durum sakin. Zaten vatandaşlarımızın çoğu Bamako’da bulunuyor. Güvenlikleri açısından herhangi bir kaygı bulunmuyor. Büyükelçiliğimiz buradaki vatandaşlarımızla bağlantı içerisinde.” eklinde konuştu.

Kuzeyde etkili olan ayrılıkçı isyancıların güneye doğru ilerlemesinin durdurulduğunu ve Fransa destekli Mali askerinin isyancıları kuzeye doğru püskürttüğüne de işaret eden Kaygısız, kuzey bölgesinde ise Türkiye vatandaşlarının olmadığını kaydetti.

TÜRK OKULU FAALİYETE DEVAM EDİYOR

Büyükelçi Kaygısız Mali’de faaliyet gösteren Türk okullarının idareci ve öğretmenlerinin görevleri başında olduğunu aktardı. Türk okullarının buradaki faaliyetlerini aksatmadan devam ettiğini dile getiren Büyükelçi Kaygısız, “Okulumuz başından beri buradaki faaliyetlerini sürdürüyor. Okul açık, öğretmenler öğrencilerle birlikte normal öğrenim faaliyetlerini sürdürüyorlar.” ifadelerini kullandı.

Editör: TE Bilisim