Asya’nın Orta Noktası: Tuva Asya’nın Orta Noktası: Tuva
Rum İçişleri Bakanı Sokratis Hasikos, önceki yönetim döneminde Kıbrıslı Türklerin mallarının usulsüz satın alınmasın için çete oluşturulduğunu öne sürdü.

Hasikos dün yaptığı açıklamada, Rum İçişleri Bakanlığı’nda 10’a yakın çalışanın, çete oluşturarak Güney Kıbrıs’taki Kıbrıslı Türklere ait taşınmazların satışını sağlamak suçlamasıyla, gerek cezai gerekse disiplin soruşturması altında olduklarını belirtti.

Kıbrıslı Türklerin, taşınmazlarının satılabilmesine imkan sağlamak amacıyla, Güney Kıbrıs'ta sürekli ikamet ediyor gibi gösterildiğini belirten Rum bakan, akabinde kısa bir süre sonra bazı kişilerin hızlı bir şekilde bu taşınmazları aldıklarını da vurguladı.

Bu tür bir arazinin yakın geçmişte, inşaat yapılacağı gerekçesiyle, on milyonlarca Euro karşılığında Rum Telekomünikasyon Dairesi’ne (CYTA) satıldığını, benzer eylemlerin Baf bölgesinde de gerçekleştirildiğini ifade eden Hasikos, Güney Kıbrıs’a yerleşen Kıbrıslı Türklerin ise, satışın gerçekleşmesinin ardından Kuzey'e döndüklerini belirtti.

Hasikos, bazı arabulucuların, Tapu Dairesi çalışanlarının da yardımıyla bu satışlardan komisyon aldıklarını ifade etti.

Editör: TE Bilisim