IKBY Başkanı Barzani'nin, Kerkük'te Kürdistan bayrağı hamlesine karşı Türkmenler ayaklandı. Türkmen Cephesi Başkanı Erşat Salihi, "Bayrağımızı PKK yandaşları indiremeyecek." dedi.

KERKÜK VALİSİ EMRİYLE KÜRDİSTAN BAYRAĞI GÖNDERE ÇEKİLDİ

Ankara,  Almanya ve  Hollanda ile diplomatik kriz yaşarken, Kuzey  Irak Bölgesel Yönetim Başkanı  Mesud Barzani, Türkmen kenti  Kerkük'e  Kürdistan bayrağını çekti. Vali Necmeddin Kerim'in,  Kerkük'e  Kürdistan bayrağı asılmasıyla ilgili emri dün ortaya çıkmıştı. Gelişmeleri kaygıyla izleyen Türkmenler ise karşı atağa geçti. Türkmenler,  Kerkük'te tüm sokakları Türkmen bayrağı ile donatmaya başladı. Barzani'nin adamı  Kerkük Valisi Necmeddin Kerim ise  Kerkük'e  Kürdistan bayrağı çekilmesini, "Türkiye'nin başkenti  Ankara, en büyük kenti  İstanbul'da  Kürdistan bayrağı çekiliyorsa  Kerkük'te niçin çekilmesin." sözleriyle savundu.  Irak Türkmen Cephesi Genel Başkanı Erşat Salihi ise gelişmeleri  Sözcü'ye anlattı.

Yunanın Türk kıyımının, İskeçe festivali ile kutlanması Yunanın Türk kıyımının, İskeçe festivali ile kutlanması

KERKÜK İHTİLAFLI BÖLGE

Kerkük'ün ihtilaflı bir bölge olduğunu belirten Salihi şu açıklamaları yaptı:

KERKÜK'TE KÜRDİSTAN BAYRAĞI ASILIRKEN KİMSEDEN SES ÇIKMADI

"Kerkük'te,  Kürdistan bayrağı asılırken,  Türkiye dışında ne  Irak hükümetinden ne de ABD'den bir ses çıkmadı.  Kerkük Valisi ve onunla birlikte hareket edenler,  PKK'yı pompalayıp  Kerkük'ün her tarafına sözde bezlerini, örgüt başının fotoğraflarını astılar. Bunlara seyirci kalındı. Şimdi de  Kürdistan bayrağının  Kerkük'te resmi binalara asılmasıyla ilgili emir,  Kerkük'ün geleceğini tehdit eden bir konudur. Yaşanan gerginlikle,  Kerkük'te fiilen tehlikeli bir duruma gidildiğini gösteriyor. Mücadele etmemiz gerekiyor.

KERKÜK VALİSİ KÜRDİSTAN BAYRAĞI EMRİ VERİNCE BİZLERDE HER YERE TÜRKMEN BAYRAĞINI ASTIK

Valiliğin,  PKK'nın desteğiyle attığı adıma Kürt partileri de razı değil. Valilik,  Kürdistan bayrağı astırınca, biz de caddelere, evlere Türkmen bayrağı asmaya başladık. Bize dokunana biz de kesinlikle dokunacağız. Vali en büyük desteğini  PKK'dan alıyor. Bu istismara bir an önce son verilmesini istiyoruz. Aksi halde  Kerkük'te istenmeyen olaylar yaşanır.  Kerkük'ü bir Kürt şehri gibi göstermeye çalışıyorlar.  Kürdistan bayrağı kaldırılana kadar biz de bayrakları asacağız."

KERKÜK'TE TÜRKMENLER BAYRAK NÖBETİ TUTUYOR

Gençler  Kerkük'ün her mahallesine ve sokağına Türkmen bayrağı asıyor. Yetkililer, Türkmen Cephesi ve partilerinin üzerine ateş açılırsa karşılık vereceklerini açıkladı.

(Kaynak: Sözcü)

Editör: TE Bilisim