Irak'ın kuzeyindeki Tuzhurmatu'da Türkmenlere yönelik alçak saldırılar sürüyor. Son bombalı saldırıda 1 çocuk hayatını kaybederken 4 türkmen de yaralandı. Öte yandan kerkük'teki bombalı saldırıda ise 7 kişi öldü 11 kişi yaralandı.

Irak'ın Selahaddin iline bağlı ve Türkmenlerin yoğunlukla yaşadığı Tuzhurmatu ilçesinde yine Türkmenlere yönelik alçak bir saldırı gerçekleştirildi.

Tuzhurmatu polis müdürü Albay Hasan El Beyati,  ilçenin El Askeri mahallesinde sağlık görevlisi Kemal Beyatlı adlı vatandaşın evini hedef alan bombalı saldırıda 1 çocuğun hayatını kaybettiğini, 4 kişinin de yaralandığırı açıkladı.

Yaralılar bölgeye gelen ambulanslarla Tuzhurmatu Devlet Hastanesi'ne kaldırıldı. Öte yandan Kerkük'e bağlı Dibs ilçesinde kontrol noktasına bomba yüklü araçla intihar saldırısı düzenlendi.

Afganistan Dernekleri Başkanı aday oldu… Mültecilere ‘birleşin’ çağrısı yaptı Afganistan Dernekleri Başkanı aday oldu… Mültecilere ‘birleşin’ çağrısı yaptı

7 kişinin ölduğu, 11 kişinin de yaralandığı saldırı sonrası ortalık savaş yerine döndü. Saldırıdan sonra öfkeli vatandaşlar Dibs polis merkezi ve kaymakamlık binasına saldırdı.

Kerkük - Dibs karayolunu da trafiğe kapatan göstericiler saldırıda sorumluluğu bulunan tüm yetkililerden hesap sorulmasını istedi.

Editör: TE Bilisim