Afganistan Dernekleri Başkanı aday oldu… Mültecilere ‘birleşin’ çağrısı yaptı Afganistan Dernekleri Başkanı aday oldu… Mültecilere ‘birleşin’ çağrısı yaptı
Ukrayna Başbakanı Arseniy Yatsenyuk, Washington Post için kaleme aldığı makalesinde Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin’in Ukrayna’da yaşanan demokratikleşme sürecinden korktuğunu ve gelecekte Kırım’ı ülke topraklarına katacaklarını yazdı.

Ukrayna hükümetinin iki cephede birden savaş verdiğini savunan Yatsenyuk, “Birincisini siz televizyonlarda da izliyorsunuz, ülkenin doğusunda yaşanan savaş. İkincisi ise çok görülmese de en az ilki kadar önemli. Ukrayna, Sovyet geçmişi, ondan kalan yolsuzluk ve kötü yönetimle savaşıyor. Bu cephelerde birlikte savaşılıp kazanılması gerekiyor. Bu ikisi de Ukrayna’nın refah içinde demokratik bir gelecek inşa etmesi ile ilgili.” ifadelerini kullandı.

Avrupa’nın değerlerinin “Rus emperyalizminin” saldırısı altında olduğunu iddia eden Ukrayna Başbakanı, özgürlüğün çiğnenmesi durumunda bunun Ukrayna ile sınırlı kalmayacağı, sonucu çok daha zor ve pahalıya mal olacak krizlere dönüşebileceği uyarısında bulundu.

Özgür Ukrayna’nın Rusya için kötü örnek olacağını, demokratik düşüncelerin bulaşmasından endişe eden Rusya yönetiminin “saldırgan” hale geldiğini iddia eden Yatsenyuk, Moskova’nın Kiev’i reform ve güvenlik arasında bir seçim yapmaya zorladığını savundu.

ABD ve AB’nin Rusya’ya yönelik yaptırımlarının devam etmesine ihtiyaç duyduklarını ifade eden Yatsenyuk, önceki gün yaptığı bir konuşmada da Kırım ve Doğu Ukrayna’da yeniden kontrolü sağlayacakları sözü verdi. Washington’da düzenlenen bir forumda konuşan Yatsenyuk, “Biz Donetsk, Lugansk ve Kırım’da kontrolü sağlayacağımıza inanıyoruz.” dedi. Ukrayna Başbakanı ülkenin doğusunda yaşanan iç savaşı da aydınlık ve karanlığın mücadelesi olarak yorumladı.

Editör: TE Bilisim