Filistin’de bu noktaya nasıl gelindi? Filistin’de bu noktaya nasıl gelindi?
Ukrayna’nın doğusunda ayrılıkçılarla mücadelenin başladığı günden bu tarafa, bin 541 askerin öldüğü, 6 bin 226 askerin de yaralandığı bildirildi.

Ukrayna Silahlı Kuvvetleri basın sözcüsü Vladislav Seleznev, yaptığı açıklamada ateşkese rağmen silahların susmadığı bölgede son 24 saat içerisinde bir Ukrayna askerinin öldüğünü, 4’ünün de yaralandığını söyledi.

Ülkenin doğusundaki kolluk kuvvetlerinin can kayıplarına ilişkin detaylı bilgi veren Seleznev; “Çatışmalarda, bin 223 asker, Milli Muhafız Birliği’nden 132, İçişleri Bakanlığı çalışanlarından 101, Sınır Muhafaza Birliği’nden 63, Ukrayna İstihbarat Teşkilatı’ndan 7 ve Devlet Olağanüstü Haller Kurumu’ndan ise 15 personel hayatını kaybetti." dedi.

Hâlihazırda ülkenin değişik hastanelerinde 13’ü ağır yaralı 501 askerin tedavi görüyor.

12 Şubat’ta Minsk’te varılan ateşkes sonrasında 58 Ukrayna askeri öldü 320’si de yaralandı. Gözlemciler barış sonrası can kayıpları sayısının Debaltsevo’dan çeklime anındaki kayıpların kimliklerinin netleşmesi akabinde artabileceğini belirtiyor.

Öte yandan Ukrayna Genelkurmay Başkanlığı verilerine göre, Rusya yanlısı ayrılıkçıların elinde esir 201 Ukrayna askeri buluyor.

Editör: TE Bilisim