Yunanın Türk kıyımının, İskeçe festivali ile kutlanması Yunanın Türk kıyımının, İskeçe festivali ile kutlanması
Ukrayna, Suriyeli mültecilere insani yardımda bulundu.

Ukrayna Dışişleri Bakanlığı'ndan yapılan açıklamada yardım miktarına ilişkin bilgi verilmedi. Yapılan yardımın Suriye’ye komşu ülkelerde bulunan mülteci kamplarında kalanların acil ihtiyaçlarını karşılamak üzere kullanılacağı belirtildi. Ukrayna Dışişleri yetkilileri, hükümetin uluslararası toplumunun sorumlulukları çerçevesinde yardım paralarını Birleşmiş Milletler hesabına aktardığını ifade etti.

UKRAYNALILARIN YÜZDE 60’TAN FAZLASI TRENLE YOLCULUK EDİYOR

Çok geniş bir demiryolu ağı altyapısına sahip olan Ukrayna’da yapılan araştırmada, yolcuların yüzde 60’tan fazlasının demir yolunu tercih ettiği ortaya çıktı.

Ukrayna Demir Yolların İdaresi’nden yapılan açıklamada, 13 bin 66 kişinin katıldığı bir ankete göre halkın yüzde 60.7’si demiryollarını, yüzde 25.2’si ise karayolunu tercih ettiği belirtildi. Ukraynalılar demiryolunu yüksek güvenlik nedeniyle tercih ediyor. Resmi kayıtlara göre Ukrayna’da 2012 yılında yaklaşık 125 milyon 300 bin yolcu trenle yolculuk yaptı.

SONBAHARDA 1.5 MİLYAR DOLARLIK OTOMOBİL SATIN ALINDI

Ukraynalılar sonbahar aylarında 1.5 milyar dolarlık otomobil satın aldı.

Otomobil satış sitesi RST.ua’nın verilerine göre, sonbaharda sadece başkent Kiev bölgesinde 440 milyon dolarlık otomobil satıldı. Ukrayna’da satılan araçların ortalama fiyatının ise 23 bin 400 dolar olduğu açıklandı. Ukrayna’da otomobil alanların yüzde 45’i fiyatı 17 bin dolar olan araçları tercih ederken yüzde 42’lik bir kesim ise 17 bin ile 35 bin dolar arasındaki otomobilleri satın aldı. Fiyatı 35 bin dolar ve üzeri lüks araçları ise sadece yüzde 13’lük bir kesim alabildi.

Editör: TE Bilisim