Afganistan Dernekleri Başkanı aday oldu… Mültecilere ‘birleşin’ çağrısı yaptı Afganistan Dernekleri Başkanı aday oldu… Mültecilere ‘birleşin’ çağrısı yaptı
Ukraynalı Ortodokslar, Hz. İsa'nın vaftiz edildiğine inanılan 19 Ocak'ın yıldönümünde başkent Kiev'in ortasından geçen Dinyeper nehrinde dondurucu soğukta suya girerek vaftiz oldu.

Ukraynalılar vaftiz olmak için Dinyeper Nehri’ndeki bir adaya akın etti. Nehre girme cesaretini gösteremeyenler vatandaşlar ise vaftiz olmak için kilise önlerinde uzun kuyruklar oluşturdu. Rahipler kutsal su serperek ve dualar okuyarak vatandaşları vaftiz etti. Rahipler tarafından suyla vaftiz olan Ortodokslar evlerinden getirdikleri kapları da kutsanmış su ile doldurdu.

Hz. İsa’nın Ürdün Nehri’ne girerek vaftiz olmasına atfedilen ritüelde, Ukraynalı Ortodokslar, sıfır derecede soğuğa aldırış etmeden buz gibi nehre girerdi. Su kenarına vaftiz olmak için gelen kişiler kurdukları sofralarda yemek yedi, ilahiler söyleyerek neşeli zaman geçirdi.

Nehirde insanlar suya girerken özel dalgıç kıyafetli kurtarma ekipleri ve sahil güvenlik botları devriye gezdi. Nehir kenarında ise ambulanslar hazır bekledi.

Suyu soğuk bulmadığını söyleyen Artur, bunun güzel bir gelenek olduğunu söyledi. Dondurucu soğukta nehre girme cesareti gösterenler de hallerinden memnun olduklarını ifade etti.

Kilisenin sadaka kutularına para atan Hıristiyanlar daha sonra kutsanmış suyla birlikte evlerinin yolunu tuttu.

ÇADIRDA PARAYLA ISINDILAR

Nehirde vaftiz olanları ise dondurucu soğukta ücretli ısınma çadırlarına sığındı. Bazı girişimciler nehir kenarında soba ve çadır kurarak ısınmak isteyenlere ücretli ısınma ve giyinme hizmeti verdi.

Isınma çadırında ısınan Vadim adlı kişi çadırda ısındıktan sonra tekrar nehir suyuna girdiğini söyledi. Çadırın içini sıcak bir banyoya benzeten kişi soğuk suyla şokun sağlık açısından da faydalı olduğunu dile getirdi.

Editör: TE Bilisim