TÜRK Dünyası Noterler Birliği’nin kurulmasıyla ilgili bilgilendirme; TÜRK Dünyası Noterler Birliği’nin kurulmasıyla ilgili bilgilendirme;
Ukrayna’da yapılan bir araştırma neticesinde halkın yarısının polise güvenmediği ortaya çıktı.
Ukrayna İçişleri Bakanlığı ile işbirliğiyle Harkiv Sosyal Araştırmaların Enstitüsü ve uluslararası Vozrojdeniye vakfının desteği ile yapılan araştırmada sonucunda, Ukrayna’daki her iki kişiden birinin polise güvenmediği bildirildi.
Ülke genelinde 2012 yılında ilkbahar-sonbahar döneminde 349 yerleşim biriminde gerçekleşen araştırmada 15 bin kişinin görüşüne başvuruldu.
Polise güveniyor musunuz? Sorusuna ankete katılan vatandaşların yüzde 47,7’si güvenmediğini, yüzde 25,9 güvendiğini söyledi. Katılımcılardan yüzde 26,4 oranında bir kısmının ise cevap vermekte zorlandığı bildirildi.
Aynı ankette sorulan diğer sorular arasında herhangi müşkül durumunda polise başvuru yapıyor musunuz? Sorusuna vatandaşların; yüzde 34,3 sıkıntı durumuna bağlı olduğunu, yüzde 24,4 polise her zaman başvurulması gerektiğini, yüzde 19,4 çoğunlukla başvurulması gerektiğini, yüzde 11,1 yakınları söz konusu ise başvurulması gerektiğini, yüzde 2,5 asla başvurmaması gerektiğini ve yüze 8,2 cevap vermekte zorlandığını ifade edildi.
Araştırmayı yapan Harkiv Sosyal Araştırmaların Enstitüsü’nün uzmanı Andrey Çernousov değerlendirmesinde polis de dâhil olmak üzere ülke genelinde kamu kuruluşlara karşı güven seviyesi çok düşük olduğunu söyledi.

Polisin çalışmalarının halk ile iç içe olmadığı belirten Andrey Çernousov, halkın polise bakışının kötü olmasını da buna bağladı ve bu olumsuz gidişatın değiştirilmesi için polisin çalışmalarında köklü reform yapması gerektiğini belirtti.

İçişleri Bakanlığı'nın araştırma sonuçlarını değerlendirileceği ve gereken adımları atacağı ifade edildi.

Editör: TE Bilisim