Afganistan Dernekleri Başkanı aday oldu… Mültecilere ‘birleşin’ çağrısı yaptı Afganistan Dernekleri Başkanı aday oldu… Mültecilere ‘birleşin’ çağrısı yaptı
Brüksel’de Rusya ve Ukrayna enerji bakanlarının AB’nin arabuluculuğu ile yapılan görüşmelerde “kış paketi” çerçevesinde Mart ayında da arzın devam etmesi konusunda mutabakata varıldı.

Böylece Türkiye dahil Avrupa Birliği ülkelerinin doğalgaz arzı bir ay süre ile garanti edilmiş oldu. AB Komisyonu Enerji Birliği’nden sorumlu üyesi Maros Sefcovic, Ukrayna’ya doğalgaz arzında kış paketinde anlaşma sağlandığını söyledi.

Rusya Enerji Bakanı Aleksandr Novak, Ukrayna’ya Mart ayında da ön ödemeli anlaşma çerçevesinde Mart ayında doğalgaz vermeye devam edeceklerini, Ukrayna’nın günlük talebinin 10 milyon metreküp olduğunu belirtti. Ukrayna’nın yaz dönemi ile ilgili doğalgaz talebi ise Mart ayı sonunda yeniden ele alınacak.

Rusya Enerji Bakanı Novak, doğu Ukrayna’ya Platovo ve Prohorovka istasyonları üzerinden verilen doğalgazın da 2009 anlaşması çerçevesinde yapılacağını söyledi.

Ukrayna Enerji Bakanı Volodimir Demçişin, iki tarafın da Mart sonunda kış paketi anlaşmasına uyacaklarını teyit etti.

Editör: TE Bilisim