İşgalci Çin, Doğu Türkistan’ın müdafii Prof. Karluk’un 90 yaşındaki annesini katletti İşgalci Çin, Doğu Türkistan’ın müdafii Prof. Karluk’un 90 yaşındaki annesini katletti
Fedakar Gülsüm Anne’nin 4 yıldır hiç tanımadan baktığı felçli Rus çocuğa talip olan beş anneden biri olan Tatyana Kuklina, canlı yayında verdiği DNA testinin sonucu için çok sabırsızlandığını söyledi.
Rusya devlet televizyonu Birinci Kanal’ın “Pust Govoryat” programında Gülsüm Anne’nin “Umut” adını verdiği felçli çocuğun yayınlanan görüntüsünden sonra ülkede ülkede Umut’un annesi olduklarını iddia eden 5 aday ortaya çıktı. Kanalın konuyla ilgili ikinci programda ise Umut'un annesi olduklarını iddia eden 5 kadının kanı alındı. Hatta programda DNA uzmanı stüdyoya davet edilmişti. 5 anneden de DNA testi için kan örnekleri alınırken kanal, tüm örnekleri Türkiye’ye göndereceklerini ve Umut’un DNA testleriyle karşılaştıracaklarını belirtmişti.
Umut'u kendi oğlu Pavel olduğuna inanan Tatyana, söz konusu program yetkililerinin test sonuçlarıyla ilgili "sustuklarını" iddia ederek çok sabırsızlandığından sitem etti. Ria Novosti haber ajansına özel konuşan Sibiryalı anne, "Test sonucunun ne zaman çıkacağını bilemiyorum. Perşembe günü irtibatta olduğumuz Moskova'daki bayan gazeteciyi aradım ve sordum. Kendisi şimdi de diyor ki test sonucu 1 ay sonra belli olacak. Eşimle internette araştırdık, böyle testin sonucu 3-4 gün içinde çıkıyor. Galiba onlar kurnazlık yapıyor." diyerek program yapımcılarını suçladı.
Tatyana daha önce yaptığı açıklamada Umut'un kendi oğlu Pavel Kuklin (27) olduğunu iddia etmişti. Cihan Haber Ajansı (Cihan) muhabirine konuşan "Pust Govoryat" program yetkilileri, bu iddiaların doğru olmadığını belirterek, "Şu anda 5 annenin hiç birini Umut'un öz annesi olduğunu söyleyemeyiz. DNA testinin sonucunu beklemek lazım." demişti.

Editör: TE Bilisim