Yunanın Türk kıyımının, İskeçe festivali ile kutlanması Yunanın Türk kıyımının, İskeçe festivali ile kutlanması
Türkiye'den 9'u erkek 30 öğrenci üniversite eğitimi için Afganistan'ı seçti. Afganistan Yüksek Eğitim Bakanı Ubeydullah Ubeyd ve Afgan-Türk Çağ Eğitim Kurumları Başkanı Numan Erdoğan'ın konuyla ilgili düzenlediği basın toplantısına Afgan medyası büyük ilgi gösterdi.

Ubeydullah Ubeyd, Türk öğrencilerin Kabil'deki üniversitelerde 5 yıl boyunca ücretsiz eğitim görmesi konusunda anlaşmanın sağlandığını ifade etti. Bakan Ubeyd, "Türk öğrencilerin üniversitelerimize kayıt yaptırmaları iki ülkenin dostluğunu güçlendirecek." diye konuştu.

Numan Erdoğan ise iki ülke arasındaki dostluğun bin yıllık geçmişine dikkat çekerek, "İnşallah bundan sonra da kıyamete kadar devam edecek. 2014 yılından sonra Afganistan'da ne olacağı konusunda birçok senaryo var. Türkiye'den kardeşleriniz olarak biz ülkenin geleceğinin çok güzel olacağına inanıyoruz ve ispatı olarak buraya okumaya öğrenciler getirerek aynı zamanda bir mesaj de vermek istiyoruz." ifadelerini kullandı.

Basın toplantısında Farsça konuşan Türk öğrenci Fatma Açel, "Buraya geleli 6 ay oldu ve çok memnunum. Keşke daha önce gelseydim." dedi.

Kabil Üniversitesi'nin İngilizce bölümünde okumak isteyen Bilal Arslan, Cihan Haber Ajansı'na yaptığı açıklamada, "Şu an kaldığımız yer çok güzel, herhangi bir sıkıntımız yok." ifadelerini kullandı. İlahiyat bölümünü tercih eden İbrahim Yılmaz ise, "Burada öğretimimizi tamamlayıp Türkiye’ye döneceğiz." dedi.

Editör: TE Bilisim