Kamplardaki milyonlarca Uygur Türküne hâlâ gündelik işkencesini yapan Çin, binlercesini de ülkenin farklı yerlerinde çalıştırmak için otobüslerle taşıyor.

Dünyanın başına koronavirüsü bela eden Çin yönetimi, kendi insanı için karantina uygulayıp tedbirler alırken, salgını Uygur Türklerini öldürmek için kullanıyor...

Pekin yönetimi, yıllardır Nazivarı kamplarda tuttuğu Müslümanları salgınla yok etmek ve bir soykırıma imza atmak için korona tedbirlerinin hiçbirisini Doğu Türkistan’da uygulamıyor.

Dünyanın koronavirüse yoğunlaştığı bir dönemde Doğu Türkistanlılar, Çin’in zulüm kamplarında hâlâ bir arada bulunmaya ve ülkenin farklı kentlerindeki çalışma kamplarına gönderilmeye devam ediliyor.

Yunanın Türk kıyımının, İskeçe festivali ile kutlanması Yunanın Türk kıyımının, İskeçe festivali ile kutlanması
Uygur Türklerine korona zulmü

Köle işçi gibiler

Çin’den dünyaya yayılan koronavirüs salgını sonrasında Doğu Türkistanlılar, Pekin yönetiminin uyguladığı salgın tedbirlerinin hiçbirinden faydalanamazken, Çin Komünist Partisi’nin köle gibi çalıştırmayı amaçladığı bireyler haline geldi. Uygur aktivistlerden Arslan Hidayet’in sosyal medya hesabından yayınladığı videolarda binlerce kişi toplanma alanında biri arada bulunuyor. Ayrıca videolarda yine yüzlerce kişinin otobüslere doldurularak Çin’in iç bölgelerinde zorla çalıştırılmak üzere gönderildikleri görüldü. Videolarda tek tip kıyafet giydirilen Uygurların, geniş bir alanda otobüslere binmeyi bekledikleri görülüyor.

Amaçları Türkleri öldürmek

Koronavirüs salgını başladığından beri toplama kampındaki Doğu Türkistanlıların köle gibi çalıştırıldığına dair birçok rapor da yayımlandı. Dünyaca ünlü markaların Çin’den sağladıkları ürünleri üreten fabrikalarda da Doğu Türkistanlılara uygulanan angaryanın örneklerinin görüldüğü çeşitli raporlarda ifade edildi. Bir diğer iddiaya göre ise Çin, iç bölgelere gönderdiği bu kişileri toplama kamplarından kitleler halinde seçiyor. Doğu Türkistanlı aktivistler bunun tam bir soykırım olduğunu, Doğu Türkistan’daki Türk topluluklarının nüfusunu düşürmenin amaç haline getirildiğini vurguladı.

Editör: TE Bilisim