Son Posta - Amerikada Türkçe Konuşan Kabileler Var. Son Posta - Amerikada Türkçe Konuşan Kabileler Var.
Almanya'nın başkenti Berlin’in Kreuzberg ilçesinde yer alan Görlitzer Park’ta uyuşturucu satışının önüne geçmek için ilginç çarelere başvuruluyor. Satıcıların, arkasına gizlenerek uyuşturucu satmalarını engellemek amacıyla yeşilliklerle oluşturulmuş çitler ve çalılıklar kesiliyor ya da boyları kısaltılıyor.

Önceki gün başlayan çalılık kesme işleminin bugün tamamlanması bekleniyor. Türklerin yoğun olarak ikamet ettiği bölgede bulunan Görlitzer Park’ta yaklaşık iki yıldır devam eden uyuşturucu satışıyla polis baş edemedi ve bunu da geçtiğimiz günlerde Berlin Emniyet Genel Müdürlüğü net bir şekilde ortaya koydu.

Bölgede ikamet eden halkın korkulu rüyası haline gelen parkla ilgili sorunu çözmek ve parkın yeniden mangalların yakıldığı, insanların çekinmeden bir bankta oturup dinlendiği, doğa ile baş başa kaldığı bir mekan haline dönüşmesini sağlamak için yapılan tartışmalar sürüp giderken parka şeffaf bir görünüm kazandırmak amacıyla çalılıkların boylarının kısaltılması gündeme getirildi. Çalılık kesme işlemi polis gözetiminde yapılırken polis eğitimli köpeklerle çalılık diplerine saklanmış değişik uyuşturucular da buldu.

Berlin İçişleri Senatörü Frank Henkel, kısaca “Görli“ olarak adlandırılan parktaki sorununa çare bulmak için polis, savcılık, yabancılar dairesi, adalet senatörlüğü ve belediye yetkililerinin katılımıyla bir görüş alışverişinin yapılacağı bir toplantı gerçekleştirecek.

Editör: TE Bilisim