Çin, Türkiye’deki Uygurlara Çin ajanları eliyle sınır ötesi zulmünü sürdürüyor Çin, Türkiye’deki Uygurlara Çin ajanları eliyle sınır ötesi zulmünü sürdürüyor
Başbakan Yardımcısı ve Devlet Bakanı Bekir Bozdağ, Yurtdışı Türkler ve Akraba Topluluklar Başkanı Kemal Yurtnaç ve beraberindeki heyetle Viyana’da bir dizi ziyaretlerde bulundu. Bozdağ, ziyaret çerçevesinde Türk eğitim gönüllüleri tarafından kurulan yüksek fen lisesi statüsündeki Özel Phönix Yüksek Fen Lisesi’nin yeni açılan ikinci binasını ziyaret etti. Burada anaokulu öğrencilerinin sunduğu sema gösterisini izleyen Bakan Bekir Bozdağ, miniklerin gösterisini Twitter'den de hemen paylaştı.

Öğrencilerin ve eğitimcilerin yaptıkları sunumlardan sonra eğitim gönüllüleriyle, okul velileriyle bir yemek yiyen Bakan Bozdağ, Phönix Yüksek Fen Lisesi’ni Avusturya’daki başarılı çalışmalarından dolayı tebrik etti. Bakan Bozdağ, yaptığı konuşmasında kendisine bağlı Yurtdışı Türkler ve Akraba Topluluklar Başkanlığı’nın temel hedefinin nerede bir Türk insanı varsa oraya uzanmak olduğunu dile getirdi. Ayrıca yurt dışındaki Türk toplumunu ekonomik, siyasi, kültürel ve dini açıdan hep yüksek konumda görmek istediklerini ifade etti.

“HEM ALMANCAYI HEM DE TÜRKÇEYİ ÇOK İYİ ÖĞRENİN”

Başbakan Yardımcısı Bekir Bozdağ, Phönix Yüksek Fen Lisesi’ndeki buluşmada Avusturya’da yaşayan Türklerden Almancayı mükemmel bir şekilde konuşmalarını beklediğini dile getirerek Türkçenin de asla unutulmaması gerektiğini, bir hazine olarak bilinip, sahip çıkılması gerektiğini söyledi. Bakan Bozdağ burada yaptığı konuşmada, “Eğer biz ileride daha mutlu, daha başarılı bir toplum olmak istiyorsak eğitime önem vereceğiz. Böylelikle hem kendimize hem birlikte yaşadığımız topluma hem de Türkiye'ye büyük katkı sağlamış oluruz. Eğitime her türlü katkıyı ve desteği vermek zorundayız. Burada eğitim görenlerin Almancayı ve Türkçeyi çok iyi öğrenmelerini istiyorum. Almanca kadar Türkçeyi de İstanbullular veya Yozgatlılar kadar iyi öğrenmeliler. Dil öğrenerek hazinemizi çoğaltalım, imkanımız varsa üçüncü bir dili de öğrenelim. Almancayı bir Viyanalı gibi, Türkçeyi bir İstanbullu gibi konuşan evlatlar yetiştirirsek başarılı olmuşuz demektir. Burada yaşayan yurttaşlarımızın başarılı olması bizim temel dileğimizdir. Bunu yaparken de kendi kişisel kimliğimizi ve kültürümüzü de korumalıyız.” ifadelerini kullandı.

İSLAMOFOBİYE KARŞI EN İYİ MÜCADELE ÖRNEK OLMAK

Başbakan Yardımcısı ve Devlet Bakanı Bekir Bozdağ, daha sonra heyetiyle birlikte Avusturya devleti tarafından resmi olarak kurulmuş Avusturya İslam Cemaati Başkanlığı’nı ziyaret etti. Başkan Dr. Fuat Sanaç ve kurum yöneticileri tarafından karşılanan Bakan Bozdağ ve heyeti daha sonra başkanlık bünyesindeki okula geçti. Burada Başbakan Yardımcısı Bekir Bozdağ`a bir sunum yapan Dr. Fuat Sanaç, Avusturya`da İslam`ın resmi din olarak kabul edildiğini, kendilerinin de anayasal bir kurum olduğunu söyledi. Başbakan Yardımcısı Bekir Bozdağ burada yaptığı açıklamada da Avrupa`da yayılan İslamofobiye dikkat çekerek İslam Cemaati gibi kurumların ve nitelikli Müslümanların örnek duruşlarıyla İslamofobiye karsı en iyi mücadeleyi ortaya koyacağını ifade etti.

Editör: TE Bilisim