Yunanın Türk kıyımının, İskeçe festivali ile kutlanması Yunanın Türk kıyımının, İskeçe festivali ile kutlanması
ABD’nin Ferguson kentinde yaşanan kundaklama ve yağmalamalar, silah satışlarını artırdı. Polisin olayları yatıştırmakta yetersiz kalabileceğini düşünen kent sakinleri, kendilerini korumak amacıyla silah dükkânlarına yöneldi.

Jürinin silahsız siyahî bir genci vurarak öldüren polis memuru hakkında soruşturmaya gerek olmadığına karar vermesi üzerine şehirde tansiyon yükselmiş, binalar ve araçlar ateşe verilirken iş yerleri yağmalanmıştı.

AFP’ye konuşan ve soy ismini vermek istemeyen ‘Ultimate Defense’ atış poligonu ve silah dükkanı sahibi Jeff, pek çok tehdit okuduklarını ve duyduklarını söyleyerek insanların kendilerini koruma içgüdüsüyle hareket ettiğini ifade etti. Emekli bir emniyet görevlisi olan işadamı, "Polis bunun gibi bir isyanı bastırmakta nadiren başarılı olur." açıklamasında bulundu.

Atış poligonu ve silah dükkânı direktörü Paul Bastean, satışların daha öncekine nazaran katlanarak arttığını söyledi. Bastean, "Özellikle tabancalarda ciddi bir artış var. İnsanlarda Ferguson’da yaşananlar nedeniyle korku var. Kaynaklarını Ferguson bölgesine yöneltmiş olması nedeniyle polisin kendilerini evde koruyamayabileceğini düşünüyorlar. Bu nedenle bizden eğitim talebinde bulunuyor ve silah satın alıyorlar." ifadelerini kullandı.

Normal zamanlarda günlük 3 ilâ 5 silah sattıklarını açıklayan Bastean, "Bugün şu an saat 1. Üç saattir açığız ve 21. silahı sattık. 25 ilâ 30 silah satıyoruz. Şu ana kadar bir günde kadar sattığımız en yüksek rakam 60." dedi.

Paul Bastean, olayların daha önce silah satın almayı düşünenler için bir mazeret olduğunu söyledi.

Editör: TE Bilisim