Ukrayna, Oyunun Sonu Nedir? Bütün Bir Ülkenin Özelleştirilmesi Ukrayna, Oyunun Sonu Nedir? Bütün Bir Ülkenin Özelleştirilmesi
Rusya Federal Güvenlik Servisi FSB, ABD’nin Moskova Büyükelçiliği’nde üçüncü katip olarak çalışan CIA ajanı Ryan Christopher Fogle ile ilgili ele geçirilen belgeler ve fotoğrafları yayınladı. Fogle’un görüntüleri de basına verildi.
Rus istihbarat elemanını Amerika için çalışmaya ikna etmeye çalışırken yakalanan ajanın, üzerinden Rusça yazılı teklif mektubu da çıktı. Rus basınında yer alan metinde, CIA ajanı Rus elemana başlangıçta 100 bin dolar, sonrasında da her yıl için 1 milyon dolar ödeme yapmayı teklif ediyor.
Sevgili dostum diyerek başlanan ve Rusça olarak yazan teklif mektubunda şu ifadeler yer alıyor:
“Sizin profesyonelliğinizden etkilendim, gelecekte işbirliği içinde olmak bizi memnun eder. Sizin güvenliğiniz bizim için önemli. Bunun için sizinle bu şekilde kontakta olmayı seçtik… Sizinle tecrübe, deneyim ve işbirliği paylaşımı için 100 bin dolar öneriyoruz. Çok özel sorularımıza cevap vermeyi kabul ederseniz, yıllık ödememiz 1 milyon doları bulur. Bir kısım bilgiler için bonuslar da olabilir.”
Amerikalı ajan Rus elemanı, herhangi bir internet kafe ya da kafenin wi-fi’nı kullanarak yeni bir e-mail hesabı açmasını ve oradan diyalog halinde olmayı öneriyor. Teklifte yeni bir bilgisayar alınması, bunun için nakit ödeme yapılması, hesap açarken de kişisel bilgilerin asla kullanılmaması öneriliyor. Mektupta CIA ajanı Rus elemana yakın zamanda yeniden görüşmeyi ve satın alınacak cihazın parasını da ödemeyi teklif ediyor.

RUSYA, ABD’Lİ DİPLOMATI İSTENMEYEN ADAM İLAN ETTİ

Rusya Dışişleri Bakanlığı yakalanan CIA adına ajanlık yaparken yakalanan Ryan Christopher Fogle’ı persona non grata ilan etti ve en kısa sürede ülkeyi terk etmesini istedi. FSB’de sorgulanan Fogle’ın Amerikan Büyükelçiliği yetkililerine teslim edildiği belirtiliyor.

Editör: TE Bilisim