Afganistan Dernekleri Başkanı aday oldu… Mültecilere ‘birleşin’ çağrısı yaptı Afganistan Dernekleri Başkanı aday oldu… Mültecilere ‘birleşin’ çağrısı yaptı
Bolivya Devlet Başkanı Juan Evo Morales Ayma, Venezuela Başkanı Hugo Chavez’i ziyaret ettiğini ancak kendisi ile görüşemediğini söyledi. Chavez için ‘‘kardeşim’’ ifadesini kullanan Başkan Morales, "Salı günü Chavez ile değil doktoru ve ailesiyle görüştüm. Ve gördüğüm; onlar çok metanetliydi." dedi.

New York’taki Birleşmiş Milletler (BM) Genel Merkezi’nde gazeteciler ile bir araya gelen Morales, "Onun (Chavez'in) tedavisi ile meşgul olanlar ve ülkenin sağlık bakanlığı, sağlık durumunun ciddiyetini koruduğunu söylediler." diye konuştu.

Chavez, dört defa kanser ameliyatı geçirdiği Küba’da 10 hafta kalmış ve Pazartesi günü de Venezuela'nın başkenti Caracas'taki askeri hastaneye sevk edilmişti.

KAPİTALİST DÜZENE YÜKLENDİ

Uluslararası Quinoa (protein değeri yüksek bir tür tahıl) Yılı etkinlikleri kapsamında geldiği New York’ta Amerika, IMF ve BM’ye çatan Morales, kapitalizmin olduğu yerlerde fakirlik ve açlığın her zaman olacağını söyledi. IMF’nin Amerika tarafından kurulup diğer ülkelere baskı aracı olarak kullanıldığını aktaran Morales, ülkesine yatırım yapmayı isteyen büyük şirketlere de "Ortak olacaksanız gelin, yoksa bir dayatma peşindeyseniz gelmeyin." dedi.

Libya’ya Batılı ülkelerin petrolü için müdahale ettiğini savunan Morales, "Bugün Libya’nın petrolünü kimler kontrol ediyor? Hangi şirketlere peşkeş çekildi?" diye sordu.

Birleşmiş Milletler’in yapısını ve işleyişini de sert dille eleştiren Morales şöyle konuştu; "Güvenlik Konseyi nedir! Dünya’da hemen hemen tüm ülkeler Küba’ya ambargonun kalkması için oy kullanıyor yalnızca Amerika ile birkaç devlet hayır diyor ve ambargo kalkmıyor. İsrail’in ve Amerika’nın her istediğinin olduğu bir yapı için nasıl Demokratik diyebiliriz!"

Bolivya lideri Morales’e Dışişleri Bakanı David Choquehuanca ile Tarım Bakanı Pablo Guzman eşlik etti.

Editör: TE Bilisim