Son Posta - Amerikada Türkçe Konuşan Kabileler Var. Son Posta - Amerikada Türkçe Konuşan Kabileler Var.
Romanya Dışişleri Bakanı Sözcüsü Brandusa Predescu, Almanya Dışişleri Bakanı Frank-Walter Steinmeier'e hediye edilen Almanya bayrağı ile döşenmiş Fransa haritasından sorumlu tutulduğu için işinden oldu.

Alman Dışişleri Bakanı Steinmeier hafta başında Romanya'ya üst düzey ikili görüşmelerde bulunmak üzere geldi. Almanya-Romanya diplomatik ilişkilerinin 135. yılı münasebetiyle Romanya Dışişleri Bakanı Bogdan Aurescu tarafından mevkidaşı Steinmeier'a iki harita hediye edildi. Romanya bayrağı döşenmiş Romanya haritasında herhangi bir sorun yokken, Alman bayrağı ile döşenmiş Fransa haritasının Steinmeir'a hediye edilmesi ziyarete damga vurdu. Yapılan yanlışlığın faturası Predescu'ya kesilince, sözcü işinden oldu.

Alman Bakan Stenmeier'ın ise yapılan yanlışı fark etmediği belirtildi. Olayın farkına varılmasından sonra ise Romen Dışişleri Bakanı Aurescu'nun mevkidaşından özür dilediği bildirildi.

Konu ile ilgili bakanlığın yaptığı açıklamada "Bakan sözcüleri, bakanların verdiği hediye ve plaketlerden bir numaralı sorumludur." ifadesi kullanıldı.

Harita krizi sonrası görevinden alınan Brandusa Predescu'nun, 20 yıllık diplomatik tecrübesinin olduğu belirtildi.

Editör: TE Bilisim