TÜRK Dünyası Noterler Birliği’nin kurulmasıyla ilgili bilgilendirme; TÜRK Dünyası Noterler Birliği’nin kurulmasıyla ilgili bilgilendirme;
Yüksek Öğretim Kurulu (YÖK) Başkanı Gökhan Çetinsaya, resmi Bakü ziyareti çerçevesinde Azerbaycan Eğitim Bakanı Misir Merdanov ve üniversite rektörleri ile bir araya geldi.

Bakü’de Azerbaycan Eğitim Bakanlığı binasında yapılan toplantıda Merdanov, Çetinsaya ve beraberindeki heyetin ziyaretinden duyduğu memnuniyeti dile getirdi. Merdanov son 20 yılda YÖK'ün katkılarıyla iki ülke ilişkilerinin özellikle eğitim alanında önemli kazanımlar sağlandığını söyledi. Merdanov, 4 binden fazla Azerbaycanlı öğrencinin Türkiye’de üniversitelerde okuduğunu ifade etti. Azerbaycanlı Bakan, daha sonra YÖK Başkanı Çetinsaya ve beraberindeki heyete Azerbaycan eğitim sistemi hakkında slayt gösterisi ile bilgi verdi.

YÖK Başkanı Çetinsaya da yaptığı konuşmada, son 10 yılda Azerbaycan eğitim sisteminin gelişiminden duyduğu memnuniyeti dile getirdi. Çetinsaya, ziyareti kapsamında gezdiği müesseselerde üst düzey görevlerde çalışan Türkiye'deki üniversitelerden mezun gençleri görmenin kendisini ayrıca sevindirdiğini bildirdi. Çetinsaya, “Artık eğitim ve öğretimin de ötesine geçerek birlikte Ar-ge, innovasyon ve patent çalışmalarında işbirliği yaparak güçlerimizi geliştirmeliyiz.” dedi.

TÜRK DÜNYASINI TANITMANIN YOLU BİLİM ADAMI YETİŞTİRMEKLE OLUR

Azerbaycan Eğitim Bakanı Misir Merdanov, Türk dünyasını tanıtmanın yolunun büyük ilim adamlarının yetiştirilmesi ile olacağını söyledi. Merdanov, “Eğitim alanında son 20 yılda önemli başarılara imza atsak da, bilim alanında halen çağın gereksinimlerine uygun bir şey ortaya koyamadık.” dedi. Yüksek öğretimde birlikte hareket etmenin önemine de vurgu yapan Merdanov, Kafkas Üniversiteler Birliğinin yaptığı çalışmaların çok önemli olduğunu söyledi.

Toplantının sonunda Misir Merdanova, Kafkas Üniversiteler Birliği’nin Onursal Başkanlığı belgesi ve birliğe yeni üye olan üniversitelere üyelik beratı verildi.

Bakü temaslarında YÖK Başkanı Çetinsaya'ya Ardahan Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Ramazan Korkmaz, Atatürk Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Hikmet Koçak, Kars Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Sami Özcan, Giresun Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Aygün Attar, Recep Tayyip Erdoğan Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Arif Yılmaz ve Anadolu Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Davut Aydın eşlik ediyor.

Editör: TE Bilisim