13 Yillik AKP iktidari dõneminde insanlarimiz arasina sadece kin ve nefret tohumlari atilmistir.Her partinin kendine gõre uygun gõrdūgū politiikalari vardir,partiye kayitli ūyelerinin yaninda binlercede sempatizani olmasi gayet normaldir.Her parti kendi politikalarini savunmak,uygulamak zorunda oldugu gibi,kendi tabaninida bir arada tutmak mecburiyetindedir.
Parti yõneticileri sadece kendi partilerine oy verenlerin degil,toplumun huzur ve rafahi,birlik ve beraberligi konusunda bilincli hareket ederek,toplumu olusturan būtūn bireylerin hak ve hukukunuda gõzetmek zorundadirlar.Parti ve yõneticileri gelip gecicidir,fakat devlet ve millet herzaman bakidir...Kin ve nefret tohumlari ekerek insanlari kutuplara ayirmak,birbirine dūsman ederek birlik ve beraberlik saglanamadigi gibi,gelecek yillarda onarilmasi gūc derin yaralar acar ki; insanlar arasinda var olan saygi ve sevgiyi,yardimlasma ve paylasma duygularini,merhamet ve gūveni tamamen ortadan kaldirir.Bu durumda devlete ve idarecilerine olan gūven zaafa ugrar,devletin kurum ve kuruluslarina olan gūven duygulari sarsilacagindan her fert kendi hukukunu yine kendisi aramaya kalkacagindan devlet idaresi tamamen yok olmakla yūzyūze kalacaktir.
Parti Yõneticilerinin,õzelliklede toplumun her kesimine esit mesafede durmasi gereken hūkūmet erkinin yūksek siyasi bir ahlaka sahip olmalari gerekir.Siyasetci tutum ve davranislariyla,õzel yasantisiyla,verdikleri demeclerle toplumun her kesimine gūven vermelidirler.Siyasi rant ve cikar kavgalarini bir kenara birakarak toplumun her kesimini sevgi ve sevkatle kucaklamalidirlar.Devletini baba yerine koyan bir millete ūvey evlat muamelesi kesinlikle yapmamalidirlar. Siyaset arenasinda olanlar ve yeni katilacaklarin agizlarindan dõkūlen her krlimeyi õnce kendi kulaklari duymalidir.Siyasetci sõylemedigi sõzlerin esiri olmamalidir.Siyaset ayni zamanda bir feraset sanati oldugundan,siyasetci milletin gelecegini cok iyi okuyarak millet menfeatlerini koruyan õnlem ve tedbirlerini almalidir.Dūn dūndūr,bugūn bugūndūr zihniyetiyle hareket ederek gūnūbirlik politikalara son verilmelidir. Dūsmanimin dūsmanini dost gõrmek,dostunuda dūsman bilmek ne insani nede ahlaki bir davranis sekli degildir. Basbakan Ahmet Davutoglunun Il Baskanlarina yaptigi konusmada,elestirilerinde siyasi rakibi icin kullandigi sõzlerin ahlaki tutarlilik yani yoktur. Tugrul Tūrkes'e sahip cikarken bir zamanlar MHP ve Ūlkūcūler icin sarfettikleri sõzleri unutarak siyasi ahlaksizlik yapmaktadir. MHP ve Ūlkūcūlere "mafya,kafatasci,irkci,sovenist,mahlukat,kandan beslenenler" vs. gibi s9xlerin sarfedildigi dõnemde Tugrul Tūrkes MHP milletvekili degilmiydi... Meydani Cakallara birakmayiz derken Tugrul Tūrkes MHP milletvekili iken cakalmiy di..? Bu sõylemler bir insana yakismadigi gibi,devletin basbakaninin diline de asla yakismaz...
AKP li olursan,desteklersen,rey verirsen senden iyisi yok,karsit olursan hertūrlū hakarete maruz kalirsin.AKP li olursan dost,AKP den ayrilirsan hain damgasi yersin.Būtūn bu politikalarin ve ahlaksiz siyasetin sonucu ise; kurulan havuz medyasi destekli algi operasyonlariyla milleti arastirmaktan,gercekleri õgrenmekten alikoyarak adaletin,hak ve hukukun tecellisini engellemek,kendi iktidarlarinin devamini saglamaktir...
Yalniz unutulan bir gercek vardir.Gūnesi balcikla sivayamazsiniz.13 yil icerisinde yaptiginiz būtūn yolsuzluklar,adaletsizlikler,hirsizliklar,rūsvetler birgūn mutlaka ortaya dõkūlecektir.Bu korkuyla muhalefet partileriyle iktidari paylasmaktan ne kadar kacarsaniz kaciniz,yagiz hirsiz misali ev sahibini nekadar suclarsaniz suclayiniz;1 Kasim Degil,onlarca kasim da gelip gecse,takkeniz dūstū keliniz gõrūnmektedir.Adalet õnūnde hesap vermekten,milletin vicdaninda yargilanmaktan asla kurtulamayacaksiniz.
Zira; ADALET MŪLKŪN TEMELIDIR.
Õ.Aydin