Edirne Ülkü Ocakları Başkanı Sn. Barış Gündoğdu ve üniversite yönetimi Lala Şahin Paşa Camii Kur’an Kursu öğrencilerini ziyaret ederek çeşitli ikramlarda bulundu. Ülkü Ocakları Genel Başkanı Sn. Sinan Ateş’in talimatı doğrultusunda çıkarılan 'Kutadgu Bilig' eserinin dağıtımını gerçekleştirdi .

 

Vatanımızın ve Milletimizin Göz Bebeği  Genç Kardeşlerimiz 

 

Edirne Ülkü Ocakları Başkanı Sn. Barış Gündoğdu’nun programdan sonra yaptığı açıklamada ;

Lala Şahin Paşa Camii’nde, Kur’an okuma eğitimini görmekte olan vatanımızın ve milletimizin göz bebeği olan genç kardeşlerimizi ziyaret ederek sohbet ettik . Öğle arasında teneffüste bulunduklarından dolayı çeşitli ikramlarda bulunduk.
Asıl mutlu oldukları ve sevindikleri sizlerindefotoğraflarda şahit olduğunuz; Yazılışının 950. Yılı olması sebebiyle Sn. Genel Başkanımız Sinan Ateş’in talimatı doğrultusunda çocuklar için hazırlanan “Kutadgu Bilig” eseri oldu . Kur’an kursu öğrencileri ve bizler Bu eserin mimarı  Sn. Genel Başkanımız Sinan Ateş'e Çok Teşekkür Ederiz. “

 

"Kutadgu Bilig’in ehemmiyeti bizim için Unesco’nun bu kararının çok ötesindedir."

MHP Genel Başkan Yardımcısı Kaya Açıklaması MHP Genel Başkan Yardımcısı Kaya Açıklaması

Türk-İslam tarihi ve kültürü açısından son derece önemli bir eser olan “Kutadgu Bilig”in Yusuf Has Hacibtarafından yazılışının 950. yıldönümü UNESCO tarafından Anma ve Kutlama Yıldönümleri arasına alınmıştır. UNESCO’nun aldığı bu karar, Türk düşünce dünyasının temel kaynaklarından biri olan Kutadgu Bilig’in edebî ve tarihî bir eser olarak kıymetini ortaya koyması açısından oldukça önemlidir. Ancak Kutadgu Bilig’in ehemmiyeti bizim için Unesco’nun bu kararının çok ötesindedir. 

Ülkü Ocakları Eğitim ve Kültür Vakfı olarak bu şaheseri Türk gençliğine tanıtmak ve sevdirmek amacıyla bir dizi faaliyetler gerçekleştiriyoruz. Bu faaliyetler içinde son derece önem verdiğimiz çalışmalardan biri olan “Çocuklar İçin Kutadgu Bilig” isimli eseri nihayet tamamlayarak Türk gençliğinin istifadesine sunmanın kıvancını yaşıyoruz. Zira 950 yıl önce Yusuf Has Hacibtarafından söz dünyasına dökülen ve asırlardan bu yana dilden dile, gönülden gönüle aktarılan hikmet incilerini yeni nesillere aktarmanın çok önemli bir görev olduğuna inanıyoruz.

Barış Gündoğdu
Ülkü Ocakları Edirne Başkanı 
07.08.2019

Editör: TE Bilisim