Batman Ülkü Ocakları İl Başkanlığı Batman Ülkü Ocakları İl Başkanlığı
Batman'da Eğitim Bir-Sen üyeleri, 'Kamuda kılık kıyafet dayatması son bulsun' sloganıyla eylem yaptı. Batman Milli Eğitim Müdürlüğü önünde sembolik olarak kravat takan eylemci öğretmenler, okullara serbest kıyafetle gitti.

Eğitim Bir-Sen Batman Şubesi'ne bağlı üyeler 'Kamuda kılık kıyafet dayatması son bulsun' sloganıyla eylem yaptı. Milli Eğitim Müdürlüğü önünde basın açıklaması yapan eğitim birsen üyeleri kılık kıyafet yönetmenliğinin değiştirilmesini istedi. Eğitim Bir Sen Batman Şube Başkanı Şafii Özperk, 1982 model darbe ürünü, çağdışı kılık ve kıyafet yönetmenliğini protesto etmek amacıyla toplandıklarını belirterek, yönetmelikteki akla zarar kuralların durduğunu, devlet memurlarına adeta üniformalı asker muamelesi yapıldığını ileri sürdü.

Eğitim çalışanlarının saçıyla sakalıyla, bıyığı, ense taraşıyla pantolonunun kumaşıyla ilgilenilmesini doğru bulmadıklarını söyleyen Özperk, "Devlet vatandaşıyla kavga etmeyi artık bir kenara bırakıp insanları tanımlamayı değil tanımayı seçmelidir." dedi.

Daha sonra basın açıklamasını okuyan Eğitim Bir Sen Batman Şubesi Basın Yayın Sekreteri Aydın Mutlu, öğrencilerin sivil kıyafetle geldiği bir dönemde öğretmenlere kravat takacaksın, ceket giyeceksin dayatmasını anlamanın mümkün olmadığını söyledi. Eğitim çalışanları olarak kamu kurum ve kuruluşlarında çalışan personelin kılık ve kıyafetine dair yönetmenliğin acilen değiştirilmesini, çalışanlar olarak ne giydiklerine değil ne ürettikleriyle ilgilenmesini istediklerini belirten Mutlu açıklamada şunları dile getirdi: "Memur Sen Konfederasyonu olarak TBMM önünde kılık kıyafet yönetmenliğine dair itirazı Eğitim Bir Sen olarak 81 ilde ‘Kılık kıyafet özgürlüğü ve başörtüsü yasağına hayır” çıkışımızla devam ettirdik. Bu gün ise Eğitim Bir sen olarak bir adım daha atarak sivil itaatsizlik gösterip hükümete darbe döneminin izlerini silme çağrımızı yineliyoruz. Özgürlük taleplerimiz karşılanmalı ne giyip giymeyeceğimizi bilen yetişkinler olduğumuz kabul edilmeli ve taleplerimize kulak verilmelidir."

Açıklamanın ardından sembolik olarak kravat yakan Eğitim Bir-Senli öğretmenler okullara serbest kıyafetle gitti.
Editör: TE Bilisim