23 Nisan nedeniyle Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan koltuğunu 4. sınıf öğrencisi Yiğit Türk'e devretti. Bir muhabirin "yeni sistemin resmen yürürlüğe girmesiyle AKP Genel Başkanı olmayı düşünüyor musunuz?" sorusuna Erdoğan, "Neden olmasın... Madem veriyor bu hakkı, yetkiyi niye olmasın." diyerek kahkahalar attı.

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın koltuğuna oturan Yiğit Türk, "Bugün Gazi Meclis'imizin açılışı, kendi iradesiyle başlattığı mücadelenin yıl dönümüdür. Bizlere, milli irade ve demokrasi armağan eden 15 Temmuz şehitlerimizi rahmetle anıyor, şehitlerimizin geride bıraktıkları çocuklarıyla kardeş olduğumuzu belirtmek istiyorum" ifadelerini kullandı.

ÜÇ KİŞİNİN ELİNİ ÖPÜN

Cumhurbaşkanı Erdoğan düzenlenen törende çocuklara şunları söyledi: "Sayın Cumhurbaşkanımıza teşekkür ediyorum. Tüm yavrularımızın gözlerinde öpüyorum. Sizler bizim güvencemizsiniz. Cumhurbaşkanımızın yapmış olduğu konuşma çok çok güzeldi. Kandilinizi kutluyorum, bayramınızı kutluyorum. bugün 2 bayramı bir arada yaşıyoruz. Her zaman söylüyorum, üç kişinin elini öpeceksiniz, baba, anne ve öğretmen. Başka kimsenin elini öpmeyeceksiniz. Ellerini, ayaklarını uzatanlar çıkar bunları hep gördük ülkede. Onlar geride kaldı. Burası aynı zamanda gazi bir külliye. Sizleri Allah'a emanet ediyorum"

ÇOCUK CUMHURBAŞKANI BAKIN KİM ÇIKTI 

Öte yandan soruların ardından Cumhurbaşkanı Erdoğan, 4’üncü sınıf öğrencisi Yiğit Türk’le bir süre sohbet ederek, Türk’e babasının nerede çalıştığını ve kaç kardeş olduklarını sordu. 10 yaşındaki Türk ise 2 kardeş olduklarını ve babasının Milli Eğitim Bakanlığı’nda Daire Başkanı olarak görev yaptığını söyledi.

Öğretmenler çaresiz Öğretmenler çaresiz

Fox TV'de İsmail Küçükkaya ise olaya sert tepki gösterdi. Küçükkaya, "Çocuk cumhurbaşkanı bile torpille seçilmiş. Milli Eğitim Bakanlığı’nda Daire Başkanının oğlunu getirmişler. Gidin Ankara'nın ilçelerinden normal bir işçinin, memurun çocuğunu getirin. Torpil bu. Oraya bir şehit  çocuğunu getirsek ne kadar güzel olurdu" diye tepki gösterdi...

(Kaynak: Patronlar Dünyası)

Editör: TE Bilisim