Maltepe Ekspres Gazetesi köşe Yazarı Avukat Hakan Yalçın, uzaktan eğitim yerine okulların açılması gerektiğini ifade etti. Okulların açılmasını istemeyenkesimlerin belli olduğunu ifade ederek, “Çocuklarımız bir an önce dijital dünyanın içinden çıkartılmalıdır” uyarısında bulundu. İşte Yalçın’ın yüz yüze eğitimin bir an önce başlaması gerektiğini anlattığı o yazısı: “Açılmasını istemeyen kesimler bellidir! İstemeden de olsa onların amaçlarına hizmet etmemek gerekir. Okulları belli bir tarihe ertelemek kabul edilebilir bir durum değildir. Çünkü virüsün hangi tarihte, hangi durumda olacağını bilemezsiniz.

HER YER AÇIK OKULLAR KAPALI

Büyük sorun eğitim Büyük sorun eğitim

Okulların kapalı her yerin her şeyin açık olmasını, hatta etüt merkezlerinin ağzına kadar dolu olmasını kabul etmek mümkün değildir. Öğrenci yetersizliği nedeniyle kapalı olan binlerce köy okulu derhal devreye sokulmalı ve eğitim öğretime başlanılmalıdır. Okulları açma acil eylem planı hazırlanmalı ve ivedilikle uygulanmalıdır. Almanya'nın okulları açık tutmak için uyguladığı sistemi bizde pekala uygulayabiliriz. Okulların tamamının kapalı tutulması değil, vaka çıkan okullara karantina vb tedbirlerin uygulanması daha işlevsel bir durumdur.

YÜZ YÜZE EĞİTİM

Fiziki olarak yeterli olan okullarda, gerekli tedbirler alınmak suretiyle yüz yüze eğitime mutlaka geçilmelidir. Fiziki yetersiz olan okullarda gerekli tedbirler alınmak suretiyle haftanın belirli günlerinde ve cumartesi de eğitim verilmelidir.  Temel dersler mutlaka yüz yüze verilmelidir diğer dersler online verilebilir. Çocukların ivedilikle dijitalerin içerisinde çıkartılarak,  gerekli tedbirler alınmak suretiyle akranlarıyla buluşabileceği, eğitim alabileceği ortam sağlanmalıdır. Aksi taktirde ciddi psikolojik sorunları olan bir nesille baş başa kalacağımız ve telafisi mümkün olmayan sıkıntılarla karşılaşacağımız çok nettir.”

Editör: TE Bilisim