Öğretmenler çaresiz Öğretmenler çaresiz
Bill Gates ünlü değil iken Havalimanından gazete almak istiyor, bozuk parası yok, Gazete satıcısı benden sana ücretsiz diyor, al diyor. 
Aradan 2-3 ay geçiyor, aynı havalimanında bu gazeteci yine gazete almazmısın diyor. Gates yine bozuk yok diyor. Gazeteci al diyor kendi şahsi kâr'ım dan sana veriyorum, bu benim için bir kayıp değil ki diyor.

Aradan 19 yıl geçiyor. Bill Gates bu gazete satıcısını unutmamış ve 1.5 ay araştırıp onu buluyor. Gates artık zengin biri. Ve adama diyor ki beni biliyormusun? Adam evet sen Bill Gates sin diyor. 

Gates soruyor, hatırlıyor musun bana bir ücretsiz gazete vermiştin diyor. 

Adam diyor ki evet hatırlıyorum sana iki kez ücretsiz gazete vermiştim. 

Bill Gates diyor ki senin bana yapmış olduğun yardıma karşılık şimdi ben sana yardım yapmak istiyorum diyor. Hayatında neye ihtiyacın var ise, Söyle bana, onu tamamlayacagim diyor Bill Gates.

Adam; Bayım, senin yapacağın yardımın benim yaptığım yardıma karşılık gelmeyeceğini sen düşünemedin mi diyor..

Bill Gates niçin diyor. 

Adam, ben sana yardım ederken fakir bir adamdım, sen şimdi dünyanın en zengin adamı olarak bana yardım etmeye çalışıyorsun diyor. Nasıl benim yardımına denk olsun ki diyor?

Bill Gates o gün anladım ki Gazete Satıcısı benden daha zengin çünkü o birine yardım etmek için zengin olmayı beklemedi...

Insanların anlamaya ihtiyacı var ki, zengin kalbi olanlar çok parası olanlardan daha zengindir..

Editör: TE Bilisim