Ücretsiz kitap dağıtılması gözden geçirilmelidir! Ücretsiz kitap dağıtılması gözden geçirilmelidir!
 Bir ilimizde görev yaparken ,tayinim başka bir ile çıkmıştı.Sene sonu karneleri hazırlıyoruz ,karneleri verince tası tarağı toplayıp başka bir ile gideceğiz. Son gün , çocuklar durmuyor, sabırsızlandılar ben hayatta karşılaşacakları gerçeklerle ilgili kısa bir konuşma yaptım. Çocuklarda ben de iyice ağlamamak için kendimizi zor tutuyoruz. Çünkü ben gideceğim ve bir daha görüşmemiz çok zor olacak ! O ara yine bir şaka yaptım ve hepimiz çok güldük ! Ve dedim ki merak ediyorum ,acaba en çok beni kim seviyor?
*
Hepsi birden fırladı ,itiş kakış parmaklar havada ''ben ben ben vs, hepsi bana sarıldılar . O ara bir tanesi gülenlere kızdı,ne gülüyorsunuz, öğretmenimiz biraz sonra gidecek ve biz onu hiç göremeyeceğiz! Derken ağlamalar başladı ,biri ağladığında ben de dayanamam ,ortama göre ya içten ya da açıktan açığa ben de ağlarım. Ben onlarla şaka yapardım, bakalım maaşlı bir işe başlayınca ,ilk maaşının yarısını kim bana gönderecek derdim! Tabi hepsi ben ben ben derlerdi.Yine aynısı oldu ,herkes bana sarılmış ,yine ben ben diyordu.
*
Baktım bir öğrencim sırasında oturuyor,diğerleri ise hep bana sarılmış ağlıyorlardı ,ben de ağlıyordum. Yaptığımız şakayı ciddiye alanlar ,yeminler ediyordu,çocuk tavrı ile hepimiz ağlıyorduk.Sırada oturan öğrencime baktım rengi sararmış,ağlayacak ama kendini tutuyor! Bir öğrencim öğretmenim bu seni sevmiyor ki uzak duruyor ve ağlamıyor dedi. Olur mu dedim ,ben hepinizi seviyorum,o halde hepiniz de beni seviyorsunuz,ancak sevgisini herkes farklı gösterir dedim.
*
Bu öğrencim ,göreceğiz öğretmenimi kim çok sevdiğini ! Öğretmenim şimdi bunlar karneleri alıp ,okuldan çıkınca sizi unutacaktır çoğu! Ve Ortaokul ,lise derken herkes dağılacak,hayatın zorlukları ile karşılaşınca siz akıllarına bile gelmeyeceksiniz!
Ama ben öğretmenimi içten seviyorum ve gerçekten seviyorum, O'nu hiç bir zaman unutmam,dedi. Çok akıllı ve mantıklı olan bu kızım ,çok düzenli,çalışkan ,terbiyeli bir çocuktu,ailenin geçiminde zorluklar vardı.İçimden ,Allah'ım bu çocuklara yardım et yarabbim ,hayatta mağdur olmasınlar inş ,diye dualar ettim.
*
Karneleri verdik ,ağlamalarla ayrıldık. Ertesi gün o yöreden giderken baktım o kızım beni yolçulayan halk ve öğrencilerim arasında kendini artık tutamayıp diğer öğrencilerim gibi seslice ağlıyordu.
*
Yıllar geçti ,ve bir gün baktım o öğrencimden mektup geldi ,mektubu açtım baktım yazıyor ki; ''sevgili öğretmenim ,ben şu an baş hemşireyim,çok geciktim kaç yıl oldu kusura bakmayınız öğretmenim ! Hangi bankaya maaşımın yarısını yatırayım ,hesap nosunu bana yazar mısınız?''
İçimden ahh kızıma bak, ah kızım ah ! Sen nasıl bir şeysin böyle , Allah seni korusun inş...
Ve o kızıma yazdım ,kızım şakamızı çok ciddiye almışsın ,sizin canınız sağ olsun, var olasın . Kızım benim paraya ihtiyacım yok ama sizin ihtiyacınız olduğunda cidden bana yaz,ben size göndereyim. Bu akıllı kızımın olsun ,diğer öğrencilerimin bir iş tutmalarını zaman zaman duyunca çok sevinirim ,Allah'a şükrederim. Allah'a emanet olasınız ,tüm öğrencilerime ve ailelerine selamlarımla...
Cevat NAS

Editör: TE Bilisim