Pınar öğretmen tek öğrenci için 45 km yol gidiyor Pınar öğretmen tek öğrenci için 45 km yol gidiyor


MHP Genel Başkan Yardımcısı Zuhal Topçu, dershanelerin özel okula dönüştürülmesinin kolaylaştırılması çalışmaları ile ilgili olarak, "Bu, gelecek neslimizi ilgilendiren bir karar ama bir bakıyorsunuz tepede birkaç kişi bu karara 'ben yaptım oldu'diyor" dedi. Mehmet Akif Ersoy Üniversitesi (MAKÜ) tarafından düzenlenecek "Cumhuriyetten Günümüze Türk Kadınının Siyasetteki Yeri Konferansı" na katılmak üzere Burdur'a gelen Topçu, partisinin il başkanlığını ziyaret etti. Topçu, burada gazetecilere yaptığı açıklamada, dershaneler konusunun Türkiye'nin genel eğitim sorunu olduğunu söyledi.
 
Olayların seyrine birkaç kişinin karar verdiğini, "Ben yaptım oldu" denilerek 7'sinden 70'ine herkesi ilgilendiren bir konuda karar alındığını öne süren Topçu, "Bu, gelecek neslimizi ilgilendiren bir karar ama bir bakıyorsunuz tepede birkaç kişi bu karara 'ben yaptım oldu'diyor" diye konuştu. 
"Dershaneleri kapatacağız', 'Sistemi değiştirdim', 'Atıyoruz öbür sistemi 4+4+4 sistemini getirdim', 'Demokratik paket getirdim', 'Hepiniz bu paketin içine sığacaksınız'diyor ama gerçekten yaptıkları hiçbir olayda, aldıkları hiçbir karardan vatandaşımızın haberi yok" diyen Topçu, şöyle devam etti:
"Vatandaşımız kendisini bizzat ilgilendiren, yürekten etkileyecek kararlarda söz sahibi değil ama paketlere baktığımızda bunun adı demokrasi paketi. Nasıl demokrasi? Vatandaşın hiçbir şekilde katkısı yok, bilgisi yok, müdahalesi yok. Hatta vatandaşlar tarafından seçilerek Meclise getirilen, onların temsilcileri olarak bizim bile bundan haberimiz yok. Bu nasıl bir ülke, nasıl bir demokrasi?"

Editör: TE Bilisim