Beştepe'de Cumhurbaşkanı ve AK Parti Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan başkanlığında, Cumhurbaşkanlığı Kabinesi ve bürokratların katılımıyla yapılan Corona virüsü (Covid-19) salgınına karşı alınacak tedbirlere ilişkin toplantı sona erdi.

Toplantıya katılan Milli Eğitim Bakanı Ziya Selçuk, Corona virüsü nedeniyle eğitimle ilgili verilen kararlara ilişkin açıklamalarda bulunuyor.

Ziya Selçuk’un açıklamalarından satırbaşları şu şekilde:

Ders ortamını eve taşıyacağız


* Okullarımızda aldığımız koruyucu ve önleyici tedbirlerin bazı teknik ayrıntıları var. Bu ayrıntıları paylaşıyorum.

* Cumhurbaşkanı Erdoğan başkanlığında gerçekleştirilen toplantıda öğrencilerimizin, öğretmenlerimizin ve velilerimizin sağlığı için 16 Mart Pazartesi gününden itibaren iki hafta süreyle tatil edilmesi kararlaştırılmıştır.

UZAKTAN EĞİTİM SİSTEMİ BAŞLAYACAK

* 16-30 Mart arasındaki tatilde öğrencilerimizin ilk haftayı dinlenerek geçirmesini istiyoruz. Diğer hafta uzaktan eğitim sistemi başlayacaktır.

* Eğitim-Bilişim Ağı (EBA) tümüyle yenilenen biçimiyle ders ortamını evlere taşıyacak, öğrencilerimizin eğitiminin uzaktan sürmesine imkan sağlayacak.

TELAFİ DESTEĞİ TRT'DE DE SUNULACAK

* İlk ve orta okullarımızda ders programları yeniden yapılandırılarak gerekli telafi desteği internette ve TRT’de sunulacaktır.

* Hangi teknolojiyle hangi içeriği nasıl vereceğimize ilişkin bir altyapı hazırlığı yapıyoruz.

ÜCRETSİZ 3 GB İNTERNET

* Uzaktan eğitim kapsamında tüm operatörlerden ücretsiz 3 GB internet imkanı sağlanacak. Eğitim bilişim sistemlerinden tüm öğrencilerimiz ücretsiz olarak faydalanacak.

* Öğrencilerimizin teknik imkan ve tercih konusunda seçeceği ortak ve TRT’den farklı kanallardan kendi derslerini alabilme imkanları olacaktır. Velilerimiz ve öğrencilerimiz iletişim portalından tüm bilgileri alabileceklerdir.

* Bakanlığımız uzmanları tarafından uzaktan öğretim süreçleriyle ilgili olan tüm aşamalar en ince ayrıntılarına kadar çalışılarak öğrencilerimiz için hazır hale getirildi.

Filistin’de Eğitim Bilinci Filistin’de Eğitim Bilinci

YÜZ YÜZE TELAFİ SİSTEMİ UYGULANACAK

* TRT kanallarındaki ders anlatımları duyurulacaktır. Kişiye özel akıllı sistemimizde tüm hizmetler hazırdır. Bu sürecin bittiğinde yüz yüze telafi programı uygulanacaktır. Ayrıca öğretmen ve yardımcı öğretmenlerimiz uzaktan eğitimle virüse karşı eğitim dersleri alacaktır.

* Öğretim kademelerine göre bütün planlar hazırlanmış durumda. Elazığ depremi sırasında uyguladığımız bu sistematiği tatil döneminde de devam ettireceğiz.

* Bakanlığımız tedbirleri 3 aşamada hayata geçirdi.

* Bu süreçte en önemli görev ebeveynlerimize düşüyor. Bu tatil sürecinde kendi ve evlatlarınızın sağlığına dikkat etmelisiniz. Sağlık Bakanlığımızın yaptığı paylaşımlara dikkat etmelisiniz.

 

Editör: TE Bilisim