MHP’li Oktay Vural, dün Taraf’ın 2004’teki sivil MGK’da hazırlandığını duyurduğu ‘Gülen’i bitirme planı’nı değerlendirdi.

“Dershaneler ve öğrenci evleri tartışması bu plan ile ilgili bir husus mudur?” diye soran Vural, ıslak imzalara dikkat çekti.  İmza atanların, ‘orada yoktum, tek başına benim imzam yoktur’ bahanelerini hatırlatan Vural şöyle konuştu: “O imzayı size tabanca zoruyla mı attırdılar? Demek ki bir sunum, değerlendirme yapılmış. AK Parti hükümeti ikna olmuş, basmışlar ıslak imzayı. Bu millet ne görüştünüz bilmek istiyor, kim size imzalattı?”

Merhamet Temelli Eğitim Merhamet Temelli Eğitim

MHP Grup Başkan Vekili Oktay Vural, Meclis’te düzenlediği basın toplantısında, 2004’teki Milli Güvenlik Kurulu’nda (MGK) hazırlanan ‘Gülen’i bitirme planı’ ilgili olarak değerlendirmelerde bulundu. “Böyle bir plan hazırlandığına göre dershaneler ve öğrenci evleri tartışması bu plan ile ilgili bir husus mudur?” diye soran Vural, ortada ıslak imzaların olduğunu vurguladı. MGK bildirisine imza atanların, ‘ben orada yoktum, tek başına benim imzam yoktur’ gibi bahaneler ortaya koyduğunu hatırlatan MHP’li Vural, şunları kaydetti: “O imzayı size tabanca zoruyla mı attırdılar? Orada demek ki bir sunum yapılmış, bir değerlendirme yapılmış, AK Parti hükümeti ikna olmuş, basmışlar ıslak imzayı. Bu millet ne görüştünüz bilmek istiyor, kim size imzalattı? Attıysanız bu imzayı, iradenizin adam gibi arkasında olun.”

28 Şubat döneminde hazırlanan raporları hatırlatan Oktay Vural, “O raporlara bir bakınız. Okullar, dershaneler, bütün bu yapılanmalar hedef alınmalı, bürokrasi, 28 Şubat’ın aynen devamı, yenilemişler. AK Parti 28 Şubat zihniyetini uygulayan bir partidir. Bu hükümet darbeci zihniyetin ruhuna uygun hareket ediyor.” diye konuştu. MHP’li Vural, dershanelerin KCK’ya benzetilmesine de tepki gösterdi. “Türkiye’nin gençlerini kredi kartı, iddia hamisi haline dönüştürdünüz.” dedi. Vural, dershaneleri yasaklamayla değil teşik etmeyle sorunun hallolacağını ifade etti.

MHP’li ÇETİN: OSLO’DA PKK’YA ‘DERSHANE’ SÖZÜ MÜ VERİLDİ?

MHP Genel Başkan Yardımcısı Şefkat Çetin, dershanelerin kapatılması meselesiyle ilgili hükümete yönelik önemli bir iddiada bulundu. MHP’li Çetin yazılı açıklamasında, Oslo görüşmelerinde PKK’ya Güneydoğu’nun dershanelerden temizlenmesi sözünün verildiğini, son günlerde yapılanan ‘bölgede mıntıka temizliği’  anlamına geldiğini bildirdi. Çetin, “Başbakan’ın Kürdistan adını koyduğu yurdumuza ait bu bölgede mıntıka temizliği yapıldığı anlaşılmaktadır. Kürdistan adını telaffuz edenler bölünmüş Türkiye haritalarına isim babalığı yapıyorlar.”  ifadelerini kullandı.

Editör: TE Bilisim