Hazırlanan dershane raporunda, dershanelerin ekonomik boyutları, öğrencilerin eğitimine katkısı, velilerin talepleri, istihbarat ve resmi kuruluşların raporları değerlendirilirken, Başbakan Erdoğan’ın rapor için ‘Daha da olgunlaştırın’ talimatı verdiği bildirildi.

Dershane raporunun ayrıntılarına ulaşan Akşam gazetesi, 7 kişilik dershane komisyonunda masaya yatırılan dershaneye gerçeğinin yansımalarını aktardı.

DERSHANELERİN EĞİTİME KATKISI

Komisyon, dershanelerin eğitim için önemli bir parça haline geldiğini aktardı. Bunun nedenlerinden birinin eğitimdeki kalitenin zaman içerisinde düşmesi olduğunun altı çizildi. Komisyon, ekonomik boyuta da dikkat çekerek, yaklaşık 4 bin dershanenin büyük ekonomik kazançları olduğuna vurgu yaptı.

Öğrenci velilerine çok önemli uyarılar! Öğrenci velilerine çok önemli uyarılar!

Dershanelerin, aile bütçelerine ek ve yeni yük getirdiği, ancak velilerin buna rağmen çocuklarını gönderdiği belirtilirken, eğitimin kalitesinin arttırılması halinde dershanelere gerek kalmayacağı, ailelerin isteğinin de bu yönde olduğu kaydedildi.

SINAVSIZ SİSTEME GEÇİLİRSE OLUR

Raporun önemli sonuç bölümlerinden biri dershanelerin kapatılması konusunda belli bir süreç gerektiği ve aslında dershanelere gerek duyulmayacak bir sınav sistemine geçişin sağlanması gerektiği. Dershanelerin çıkış noktasının, eğitimin her alanında sınav olması ve sınavların öğrencileri bunalttığı, sınavsız sisteme geçildiğinde dershaneye de ihtiyaç kalmayacağı belirtildi.

Raporu değerlendiren Başbakan Erdoğan, konunun çok fazla kesimi, öğrenci, veli, öğretmen, dershane çalışanlarını ilgilendirdiğini belirterek daha detaylı bir çalışma istedi. Komisyon çalışmasına devam edecek, daha sonra tekrar bir rapor sunacak.

Editör: TE Bilisim