Öğrenci velilerine çok önemli uyarılar! Öğrenci velilerine çok önemli uyarılar!
Biz eğitimciler ve eğitim yazarları; sınav sistemleri ile ilgili bir değişiklik yapıldığında, hemen başlarız eleştirmeye. Bu eleştirilerin çoğunluğu haklı ve iyi niyetle yapılmaktadır.

Ancak eleştirenlere, peki sınav sistemi nasıl olmalı diye sorsan; onun önerdiği sistemin de bir çok açığının olacağı ve eleştirileceği muhakkak.Peki sorun öyleyse nerede? Bakanlık,  velilerin şikayeti üzerine bu değişiklikleri yapıyoruz demektedir. Peki yapılacak bu değişiklik belirtilen sıkıntıları giderecek mi? Yoksa gelen gideni aratacak mı? Muhtemelen eski sistemler daha iyiydi diyeceğiz.


Çünkü eğitim sistemindeki sıkıntıyı; kolayı tercih ederek, sınav sistemini değiştirmekle halledeceğimiz yanılgısı içindeyiz.


Halbuki çözüm iyi bir eğitim sistemi ortaya koymaktır. Bunun için iktidarıyla, muhalefetiyle, sivil toplum kuruluşları ve uzman eğitimcilerle baş başa verip; siyasetten uzak,ortak aklın ürünü 10-15 yıla yayabileceğimiz sistem üzerinde çalışmak olmalıdır.
Yani sıtma ile mücadele için tek tek sivrisinek öldürmek yerine,  hastalığa neden olan bataklığı kurutmalıyız.

Sistemdeki amacımız; farklı düzeydeki okulları kalite olarak birbirine yaklaştırmak. Çocuklarımızı yeteneklerine göre eğitmek. Öğrenmeyi cazip hale getirmek. Eğitimin hayata dokunulur olması; üretim ve inovasyona zemin hazırlaması gerekir.

(Alıntı - RK İsmi mahfuz)



Editör: TE Bilisim