Öğretmenler çaresiz Öğretmenler çaresiz
 İstanbul devlet üniversitesi fakiri yerden mantar biter gibi özel üniversiteleri bitiyor. Devlet gariban yoksula parasız pulsuz olana Üniversite açması gerekirken fakir çocuklarını emekli maaşı ile taşrada küçük yerleşim yerlerinin kalkınmasında kobay olarak kullanıyor.

Üniversite denmeye bin şahit olan o yerlerde çocukların geleceği katlediliyor. İmtiyazlı vakıflara sağlanan kıyak imkanlarla imtiyazlı yandaş çocuklarına yeni bir nemalanma sektörü doğdu. Dün dalan yaptı bugün AKP iktidarı yapıyor.Gariban halk çocukları illa taşrada mı okuyacak? O okullara parası olanlar veya akıllı olan burslu çocuklar gidecek geriye kalanlar parası olmayanlar nerede okuyacaktır.

Sosyal devlet okuması gerekenleri okutmak zorundadır. İstanbul nüfusuna oranla okul fakiri bir şehirdir. Okul açılması gereken Ümraniye Sultanbeyli Sancaktepe Çekmeköy,Şile Pendik gibi bir çok ilçe özel okul açmak isteyenlerin veya betonlaşmanın imar rantının pençesine düşmüştür. Bu sorunu çözmekle mükellef siyasal iktidarın gündeminde böyle bir sorun yok.


Sabri Şenel

Editör: TE Bilisim