Bursa Milli Eğitim Müdürlüğü binası önünde sendika üyeleri ile birlikte basın toplantısı düzenleyen Türkoğlu, görevden almalara tepki gösterdi. Çeşitli pankartlar açan ve ellerinde manken kelleri taşıyan sendika üyeleri, yaşanan kıyıma dikkat çekti.

Puanlama yöntemi ile okul müdürlerinin görevden alınmasının ‘kıyım’ olduğuna dikkat çeken Türkoğlu, şöyle konuştu: "Bu bir zulümdür, bu bir kadrolaşmadır. 12 Eylül dahil, 28 Şubat dahil böylesine ahlaksızca bir kıyım, namussuzca yaklaşım hiçbir dönemde olmamıştır. Bursa’ya yeni gelen milli eğitim müdürü Veli Sarıkaya, kaç görüşmemize rağmen, ‘rahat olun adalet tecelli edecek’ diyen Vali Karaloğlu, iradelerini, imza yetkilerini yandaş yalaka sendika ile ucuz siyasete teslim etmişlerdir. Bunlar iktidar olmadan önce sürekli kul hakkından, adaletten, mazlum olmaktan bahsedenler, mücadelede Hüseyin metottan bahsedenler iktidara gelince yezidi metodu kullanmaya başladılar."

Haksızlık karşısında susmayacaklarını ve yargı yoluyla haklarını arayacaklarını belirten Türkoğlu, "Biz inanıyoruz ki ‘zulme rıza zulümdür, küfre rıza küfürdür’, ‘haksızlık karşısında susan dilsiz şeytandır’ Biz haksızlık karşısında susmayacağız, sonuna kadar mücadele edeceğiz. Her türlü ahlaksız tehdit ve teklife rağmen dik duran, bugün bizimle olan idareci arkadaşlarıma diyorum ki, bugün mağlup görünseniz de asıl galip sizsiniz. Şerefinizi, onurunuzu satmadınız, hepinizi tebrik ediyorum." diye konuştu.

Türkoğlu, sendika üyeleri ile birlikte yanlarında getirdikleri cansız mankenlerin kellerini Milli Eğitim binası merdivenlerine bıraktı.

CİHAN 

Öğretmenler çaresiz Öğretmenler çaresiz

Editör: TE Bilisim