İnsan ve Medeniyet Hareketi'ne bağlı çalışan İnsan Vakfı'nın (İV) başlattığı “Mescitsiz Okul Kalmasın” projesine vize çıktı. Vakıf'ın başvurusu Milli Eğitim Bakanlığı (MEB) tarafından onaylandı ve MEB projeye sponsor oldu.

Projenin tanıtımı da billboardlara asılan afişlerle duyuruldu.

Vakıf Genel Sekreteri Metin Baksi yaptığı açıklamada şunları kaydetti: “Projemiz, MEB tarafından onaylandı ve valiliklere yazı yazıldı. İlk etapta 90 kadar okula mescit yapacağız. Projeye 2016'da başladık ama bu yıl resmi olarak MEB'ten onay aldık. Bugüne kadar 15 kadar okula mescit yaptık, 90 başvuru daha var. Bu yıl 40 tanesini yapacağız. Mescidi olan okullarda din dersleri de mescitte ve minder üzerinde verilebilecek.”

VAKIF, AKINCILAR'IN DEVAMI

İlk etapta mescit yapılacak 40 okul arasında İstanbul Alibeyköy Kılıçarslan İmam Hatip Ortaokulu, Ataköy 9 Kısım Atatürk Ortaokulu, Bakırköy Hamdi Akverdi İlkokulu, Gaziosmanpaşa Prof.  Gazi Yaşargil İHO, Kadıköy İkbaliye Ortaokulu, Seyrantepe Atatürk İlkokulu, Pendik Anadolu Lisesi, Şehit Ömer Halisdemir Uygulama Merkezi, Ümraniye Şehit Erol Olçok Kız Anadolu İHL de bulunuyor. İnsan Vakfı'nın bağlı olduğu İnsan ve Medeniyet Hareketi'nin kökleri kendi internet sitelerinde şöyle anlatılmış: “70'li yıllarda Milli Türk Talebe Birliği (MTTB) ve Akıncılar Derneği etrafında bir araya gelen o yıllardaki üniversite gençliğidir. 1970'li yıllarda MTTB ve devamında Akıncılar Derneği, 1980 sonrası üniversitelerde Müslüman Gençlik ve günümüzde İnsan ve Medeniyet Hareketi olarak varlığını sürdüren birlikteliğimiz 40 yıllık bir geçmişe sahiptir.”

Eğitimde soru çözmek mi sorun çözmek mi? Eğitimde soru çözmek mi sorun çözmek mi?

Okullardaki mescit üstteki gibi olacak...

Editör: TE Bilisim