Ücretsiz kitap dağıtılması gözden geçirilmelidir! Ücretsiz kitap dağıtılması gözden geçirilmelidir!
 MEB’ in 3-21 Temmuz 2017 tarihleri arasında gerçekleştirdiği, yönetici adaylarının sözlü mülakat sonuçlarını “NOTER TASDİKLİ TORPİL” başlığıyla paylaşmıştık.

01 Ağustos 2017 Salı 17:40 0 0  MEB’ in 3-21 Temmuz 2017 tarihleri arasında gerçekleştirdiği, yönetici adaylarının sözlü mülakat sonuçlarını “NOTER TASDİKLİ TORPİL” başlığıyla paylaşmıştık.

Açıklamamızda, Eğitim Bir -Sen Şube ve İlçe Yöneticilerinin hazırlayarak İlçe Milli Eğitim Müdürlüklerine ilettiği ve İlçe Milli Eğitim Müdürlüklerince de İl Mülakat Komisyonlarına ulaştırılacağı iddia edilen Silivri ilçesinden mülakatlara girecek olan Okul Müdürlüğü Mülakat sonuçlarını “NOTER ONAYLI TORPİL” Listesiyle karşılaştırarak yayınlamıştık.    

  



Noter onaylı torpilin ikinci perdesinde de Müdür Yardımcıları var. Ekli listede görüldüğü gibi Silivri ilçesinden Müdür Yardımcılığı için başvuru yapan 74 kişiden 11 i sınava girmemiş. İl Milli Eğitim Müdürlüğü toplu sonuçları yayınlama cesareti gösteremediğinden kendi imkanlarımız la mülakat puanlarını tespit ettiğimiz 50 kişinin 36 sı Eğitim Bir Sen üyesi 14 ü diğer sendikalara üye ve sendikasızdır.    



Buna benzer uygulamaların gerek yazılı ve görsel basına gerekse sosyal medya mecrasındaki haberlerden, Türkiye genelinde de yaşandığına şahit oluyoruz. Sonuçları Önceden Belli Mülakatlar Mülakatlardan önce notere onaylattığımız torpil belgesiyle mülakat sonuçlarını karşılaştırdığımızda torpil listesinde yüksek puan takdir edilen Eğitim Bir Sen üyelerinin tamamına yakınına daha önceden belirlenen puanlar verilmiştir. Bu listeler şunun göstergesidir.



15 yıldır, FETÖ nün Devlet içinde oluşturduğu PDY ( Paralel Devlet Yapılanması ) ye benzer işleri şimdi sendika adı altında başka paralel yapılar gerçekleştiriyor. Yönetici adayı belirlemelerinde adrese teslim iş yapılıyor. İl mülakat komisyonunu yaptığı bu işe “yönetici mülakatı” değil “Adamımı seçme tiyatrosu “ demek gerekir. Ötekileştiren, ayrıştıran, dışlayan zihniyete yazıklar olsun. Türk Eğitim Sen olarak; Yazılı sınavın da dahil olduğu Liyakat ,yetenek ve birikimin, o işi yapıp yapamayacağına yönelik objektif değerlendirmeler le ölçülecek hakkaniyetli bir sistemin bir an önce hayata geçirilmesini diliyoruz.  

Enver DEMİR Türk Eğitim Sen İstanbul 9. No'lu Şb.Bşk

(Kaynak: Yerel Haberim)

 İSTANBUL İL MİLLİ EĞİTİM MÜDÜRÜ İSTİFAYA DAVET EDİLDİ!

Noter onaylı torpil listesinden sonra İstanbul Milli Eğitim camiası karıştı, tüm Türkiye'de ses getiren torpil listesinden sonra İstanbul İl Milli Eğitim Müdürü Yelkenci istifaya davet ediliyor.

 İstanbul İl Milli Eğitim Müdürü Ömer Faruk Yelkenci’nin istifası isteniyor

Eğitim Bir-Sen yöneticileri tarafından hazırlandığı ve İstanbul Milli Eğitim Müdürlüğüne gönderildiği belirtilen ve bu listelere göre sözlü mülakat puanlarının verildiği “noter onaylı torpil listesi” İstanbul il Milli Eğitim Müdürü Ömer Faruk Yelkenci’yi koltuğundan edecek gibi duruyor. Yelkenci konuyla ilgili şu ana kadar bir açıklama yapmazken, İstanbul’da Türk Eğitim-Sen Şube yöneticileri Yelkenci’nin istifasını istiyor.

HASANPAŞAOĞLU; İSTİFA ETMEN İÇİN NE OLMASI LAZIM
Türk Eğitim Sen İstanbul 3 Nolu Şube Başkanı Ali İhsan Hasanpaşaoğlu sosyal medya hesabından yaptığı açıklamalarda İstanbul İl Milli Eğitim Müdürü Ömer Faruk Yelkenci’yi istifaya çağırdı. Yelkenci’nin istifa etmesi için daha hangi kepazeliklerin yaşanması gerektiğini soran Hasanpaşaoğlu, devlet makamlarının yağmalandığını yetkililerin ise bunu seyrettiğini belirtti. Yelkenci’ye seslenen Hasanpaşaoğlu, istifa etmek de bir erdemdir vurgusu yaparken, Yelkenci’nin sosyal medyada kendisini engellediğini ifade etti. Devekuşu misali İstanbul İl Müdürünün kafasını kuma gömdüğünü  belirten Hasanpaşaoğlu, bu torpil konusunu ve Yelkenci’nin peşini bırakmayacağız açıklaması yaptı. 

ENVER DEMİR; HESABINI SORACAĞIZ
Noter onaylı torpil listesini ortaya çıkartan Türk Eğitim – Sen İstanbul 9 Nolu Şube Başkanı Enver Demir ise açıklamasında yaşananların ayrıştırmaya, ötekileştirmeye, dışlamaya neden olduğunu ifade ederken bu zihniyete sahip kişilerle mücadelelerinin sonuna kadar azimle kararlılıkla süreceğini vurguladı. Mülakatlarda yapılan torpil meselesinin burada bitmeyeceğinin altını çizen Demir,  yapılan kayırmacılığın, adaletsizliğin ve rezilliklerin hesabını soracağız ifadesini kullandı.


Editör: TE Bilisim