Üniversite, araştırma yapıp bilgi üreten, bu bilgileri topluma aktaran, bunun sonucu olarak da içinde bulunduğu toplumun ve ülkenin dünyada söz sahibi olmasını sağlayan en önemli kurumdur. İyi üniversiteleri olmayan bir ülkenin güçlü olması, rekabet edebilmesi, geleceğinin parlak olması mümkün değildir. Son yıllarda ülkemizde devlet ve vakıf üniversitesi sayısında büyük bir artış olmuş ve lise mezunlarının yüksek öğrenim talebi karşılanmıştır. Bundan sonra üniversitelerimizin eğitim ve araştırma kalitelerinin yükseltilmesi, bilgi üretiminin arttırılması ve uluslararası alanda tanınır hale gelmesi büyük önem kazanmaktadır.

İstanbul'da okullar depreme hazır İstanbul'da okullar depreme hazır

İstanbul Şehir Üniversitesi, Bilim ve Sanat Vakfı'nın çeyrek yüzyıllık bir birikimi üzerine kurulmuş, kısa zamanda önemli mesafe kat etmiş ve vakıf üniversiteleri arasında önemli bir konuma yükselmiştir. Ancak gelinen noktada Üniversite, karşı karşıya kaldığı sıkıntılar nedeniyle faaliyetini sürdürmekte zorlanmaktadır. 1064’ü 87 yabancı ülkeden olmak üzere, 7100 öğrenciye uluslararası düzeyde eğitim veren Üniversitenin bütün öğrencilerinin, 500’ü aşkın akademik ve idari çalışanının ve tüm paydaşlarının ciddi bir şekilde mağdur edilmesi ve itibarının zedelenmesi kabul edilebilir bir durum değildir.

Ülkemizin yüksek öğretim alanına büyük katkılar veren bu güzide üniversitenin eğitim ve araştırma faaliyetlerine kesintisiz devam edebilmesi için, karşılaştığı sorunlara acil bir çözüm bulunması gerektiğine inanıyoruz ve ilgilileri bu doğrultuda adım atmaya davet ediyoruz. 01.12.2019

Editör: TE Bilisim