KÜTAHYA Belediyesi’nin yeni evlenen çiftlere dağıttığı SAPKIN zihniyetteki ‘Evlilik ve Aile Hayatı’ adlı kitabına hükümet de tepki verdi.

Milli Eğitim Bakanı İsmet Yılmaz, “Vallahi, çağa, bilime uymayan bir kitabı ne biz okuyabiliriz ne bakabiliriz” dedi. Kitapta ”Sevişirken konuşursan çocuğun kekeme olur”, ”Çok eşlilik yararlıdır, hatta huysuz karısı olan erkek kadını boşayıp başka bir erkeğe bela etmek yerine, ikinci eşi alıp ilk eşin rekabet duygularını harekete geçirip onu dize getirse daha iyi olmaz mı”, ”Evin erkeği öfkelendiğinde evin hanımı hemen susmalı, özür ve af dilemeli, kocasını kızdırmamalı” ifadelerinin yer aldığı iddia edilmişti.

Çekmeköy Sınav Kurs Merkezi’nden Gurur Veren Başarı! Çekmeköy Sınav Kurs Merkezi’nden Gurur Veren Başarı!

MUHALEFET MECLİS’E TAŞIDI

CHP Kocaeli Milletvekili Fatma Kaplan Hürriyet, Meclis’teki dünkü bütçe görüşmelerinde, “Fantezilerle dolu ahlaksız bir kitap” diyerek konuyu gündeme getirdi.

Hürriyet, “‘Bale şeytan ocağı, tiyatro şeytan yuvası. Kadınlar spor sahalarına ve parklara gitmemeli. Sen kadını dövdükçe o seni daha çok sevecek, daha çok isteyecek. Çocuklar güneye doğru sıcak iklimlerde 10-12 yaşlarında evlendirilebilir’ gibi bir sürü ahlaksız şeylerin yer aldığı; evli çiftlere, yeni evlenen çiftlere belediyenin dağıttığı bir kitap” dedi. Hürriyet, hükümetin bu konuda ne yapacağını sordu.

Bakan Yılmaz, şu yanıtı verdi:

VATANDAŞ DA KATILMIYOR

“Herkes dağıtabilir. Dağıtır ama vatandaşın da elinde bir terazisi var. Vatandaşın gözü terazidir. Kim neyi doğru yapıyor, yanlış yapıyor. Onların dediğine siz katılıyor musunuz? Katılmıyorsunuz. Vatandaş da katılmıyor. Vatandaş da katılmazsa bu kitabın bir değeri yok ama buna rağmen vatandaş katılıyorsa, o zaman da bizde acaba bir düşünelim mi diye farklı bir düşünceye sahip olmamız lazım. Ama bizim çağa uygun olmayan, bilime uygun olmayan hiçbir görüşe itibar etmiyoruz.”

”LAİKLİK BİZİM DÖNEMİMİZDE GÜÇLENDİ”

Laiklik, Türkiye’de AK Parti döneminde güçlendi. Eğer turizm 40 milyona çıkmışsa, turizm tesisleri artmışsa… Turizm, kültürler arasında geçişi, insanlar arasında, uluslararasında farklı kültürler tanımayı da sağlar. AK Parti’den önce Türkiye’ye gelen turist sayısı 9 milyonken bir ara 40 milyona yaklaştık, düşmüş dahi olsa şimdi 20 milyonun üzerindeyiz. Yine, üniversitedeki kadın öğretim üyelerinin oranı yüzde 29,5; AB’de yüzde 15 civarında. Kadının istihdamı arttı. Dolayısıyla, kadının istihdamı artarsa, turizm artarsa, kadın öğretim üyelerinin istihdamı artarsa Türkiye’de laikliğin güçlendiği doğrultusunda vatandaşımızın bilgisi, kanaati vardır. Kimsenin inancına karışılmaz, kimsenin kıyafetine karışılmaz. Dolayısıyla da bu ülkede millet neye inanıyorsa inansın, devletin hiçbir grubun inancını tanımlama, belirleme hakkı, yetkisi yoktur. Bu hak, devlete ait değildir, vatandaş kendisi belirler” dedi.

KİTAPTA YER ALAN VE TEPKİ GÖREN İFADELER ŞÖYLE

Kitapta yer aldığı iddia edilen ve tepki çeken ifadelerden bazıları şöyleydi:

– Çalışma hayatında kadın iş yerinde kocasından daha yakışıklı erkeği görürse gönlü ona kayabilir, kırsın dizini otursun.
– Kadının çalışması faydasızdır.
– Kadının çalışması ailede krize neden olur.
– Çalışan her iki kadından biri tacize uğrar, çalışma hayatı kadının kocasına karşı olan cinsel görevini olumsuz etkiler.
– Kadın ev işinde ve kocasının hizmetini görmede maharetli olmalıdır.
– Sevişirken konuşursan çocuğun kekeme olur
– Kadın ev işinde ve kocasının hizmetini görmede maharetli olmalıdır
– Çok eşlilik yararlıdır, hatta huysuz karısı olan erkek kadını boşayıp başka bir erkeğe bela etmek yerine, ikinci eşi alıp ilk eşin rekabet duygularını harekete geçirip onu dize getirse daha iyi olmaz mı
– Evin erkeği öfkelendiğinde evin hanımı hemen susmalı, özür ve af dilemeli, kocasını kızdırmamalı

(Kaynak: NetTavır)



Editör: TE Bilisim