İşte madde madde TEOG'un yerine gelen yeni sitem!

İşte madde madde TEOG'un yerine gelen yeni sitem! 1.resim

Milli Eğitim Bakanı İsmet Yılmaz, TEOG'un yerine gelecek olan yeni sistemin detaylarını açıkladı. Peki bu yeni sistemle öğrenci ve velileri neler bekliyor. İşte madde madde liseye geçişte yeni sistem...

1 10
İşte madde madde TEOG'un yerine gelen yeni sitem! 2.resim

Yeni sistemin adı "Eğitim Bölgesi ve Sınavsız Mahalli Yerleştirme Sistemi" olarak açıklanan yeni sistem adrese dayalı yerleştirme öngörüyor.

2 10
İşte madde madde TEOG'un yerine gelen yeni sitem! 3.resim

Buna göre, öğrenciler adreslerine en yakın 5 okuldan birini seçecek. Evlerine yakın okullara yerleştirilen öğrencilerin oranı yüzde 90 civarında olacak.

3 10
İşte madde madde TEOG'un yerine gelen yeni sitem! 4.resim

Belirlenecek nitelikli okullara (Fen Lisesi, Sosyal Bilimler Lisesi vb.) girmek isteyen 8. sınıf öğrencileri için ise Milli Eğitim Bakanlığı'nca merkezi sınav yapılacak.

4 10



İşte madde madde TEOG'un yerine gelen yeni sitem! 5.resim

Nitelikli okullar sınavına girmek isteğe bağlı olacak. İsteyen öğrencilerin katılacağı sınav, sayısal ve sözel olmak üzere iki bölümden oluşacak sınav tek oturumda yapılacak.

5 10
İşte madde madde TEOG'un yerine gelen yeni sitem! 6.resim

90 dakika sürecek merkezi sınavda 60 soru yer alacak. Sınavda 6, 7 ve 8'inci sınıf müfredatından sorular yer alacak. Sorular açık uçlu değil test şeklinde olacak...

6 10
İşte madde madde TEOG'un yerine gelen yeni sitem! 7.resim

Sınava girecek öğrencilerin de 5 tercih hakkı bulunacak. Öğrenci aldığı puana göre o okullardan birisine yerleştirilecek.

7 10
İşte madde madde TEOG'un yerine gelen yeni sitem! 8.resim

Merkezi sınav haziran ayının ilk hafta sonu yapılacak. Okulların kontenjanı dolduğunda ise okul başarı puanı esas alınacak.

8 10



İşte madde madde TEOG'un yerine gelen yeni sitem! 9.resim

Yabancı eğitim kurumları isterlerse kendi sınavlarını yapabilecek. İsterlerse bakanlığın merkezi sonuçlarıyla kayıt da yapabilecekler.

Pınar öğretmen tek öğrenci için 45 km yol gidiyor Pınar öğretmen tek öğrenci için 45 km yol gidiyor
9 10
İşte madde madde TEOG'un yerine gelen yeni sitem! 10.resim

Sınava girmeyen öğrenciler, kendi yapacakları 5 tercihten birine yerleştirilecek. Burada okul başarı puanı etkili olacak...

10 / 10

Editör: TE Bilisim